Entertainment

Wakanda Forever: cine este misteriosul antagonist Namor?


Două lucruri putem spune fără teama de a greşi despre trailerul aşteptatului Black Panther: Wakanda Forever, blockbuster ce se va lansa pe marile ecrane pe 11 noiembrie. În primul rând, sequelul va explora sfârşitul lui T’Challa, liderul ţării africane interpretat de regretatul Chadwick Boseman. În al doilea rând, Wakanda va avea parte de un adversar pe măsură, în stare să-i inunde întreg teritoriul. Dar cine este Namor, acest inamic redutabil, şi ce direcţii noi deschide el în Universul Cinematografic Marvel?

Popularitatea lui Aquaman, a doua cea mai vizionată premieră în România în deceniul trecut, te-ar putea îndemna să crezi că Atlantida a apărut prima oară în benzile desenate DC Comics, dar lucrurile nu stau chiar aşa. Misteriosul regat subacvatic şi-a făcut apariţia mai întâi în publicaţiile Timely Comics, devenite ulterior Marvel Comics. Iar Namor este unul dintre cele mai longevive personaje din istoria benzilor desenate, el fiind inclus în chiar primul număr publicat de Timely Comics, în octombrie 1939.

Dar cine este Namor, interpretat de Tenoch Huerta, un puţin cunoscut actor mexican de origine aztecă? Fiu al unui navigator uman şi al unei prinţese a Atlantidei, Namor este considerat a fi “primul mutant” din benzile desenate Marvel, o etichetă ce ar putea da multă apă la moară celor nerăbdători ca Universul Cinematografic Marvel să fie populat cu mutanţi. Deşi l-am văzut pe Profesorul X (Patrick Stewart) în Doctor Strange in the Multiverse of Madness şi deşi un foarte nou serial Marvel dezvăluie la sfârşit că protagonista sa ar fi mutantă, reuniunea supereroilor Marvel cu mutanţi precum X-Men nu se va petrece prea curând din cauza unor chichiţe contractuale ale studiourilor 20th Century Fox, chichiţe ce prevăd ca, până în 2025, personajele respective să fie interpretate exclusiv de actorii din producţiile Fox originale. Aceste contracte rămân în vigoare chiar şi după preluarea 20th Century Fox de către Disney, prin urmare dacă studiourile Marvel îl vor pe Wolverine în filmele lor, personajul nu poate fi interpretat decât de Hugh Jackman.

Dar contractele nu împiedică studiourile Marvel să folosească noi mutanţi, iar aici includerea lui Namor în Wakanda Forever pică la ţanc. În benzile desenate, Namor este liderul Atlantidei, regat subacvatic a cărui reticenţă să interacţioneze cu rasa umană o egala pe vremuri pe cea a Wakandei, asta până când T’challa a decis să colaboreze cu restul umanităţii şi să ofere tehnologiile revoluţionare ale ţării sale întru o lume mai bună. Desigur, biografia lui Namor din Wakanda Forever s-ar putea să difere de cea din benzile desenate, pentru că studiourile Marvel actualizează frecvent detalii şi personaje pentru ca acestea să se integreze mai bine în noile blockbustere.

Nu ştim deocamdată ce îl determină pe Namor să atace Wakanda, dar sunt mari şanse ca itinerariul personajului să nu se rezume la filmul ce se va lansa în luna noiembrie. Reamintim că Wakanda Forever este ultima producţie din Faza a patra a Universului Cinematografic Marvel şi ne aşteptăm ca filmul să traseze noi direcţii pentru producţiile viitoare. Poate că trailerul îl prezintă pe Namor drept un villain ce atacă fără scrupule Wakanda şi este gata să o scufunde sub ape pentru a-şi atinge ţelurile, dar în benzile desenate personajul este mai degrabă un antierou gata să se pună şi în slujba binelui dacă îi convine.

Şi chiar ţi l-ai dori aliat, pentru că Namor are putere supraumană, poate înota extrem de rapid, iar văzul său poate pătrunde până în cele mai adânci străfunduri ale oceanelor. Poate comunica telepatic cu toate vieţuitoarele mării şi în unele aventuri ale sale din benzile desenate are şi darul zborului. Are la dispoziţia sa nu doar tehnologia extrem de avansată a Atlantidei, ci şi mai multe artefacte mistice ce îi pot creşte exponenţial puterile, precum Tridentul lui Neptun.

Vom afla cu siguranţă mai multe despre Namor şi cauzele vrajbei sale cu Wakanda în următoarele trailere.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close