Sports

Video Exclusiv | “Toți râdeau de mine”. Alexandru Albu, despre momentul care i-a schimbat cariera: “Băi, nebunule, ai avut dreptate”  • WTA Melbourne: Simona Halep-Destanee Aiava, miercuri 11:30, Digi Sport 2

  • Cupa Ligii Angliei: Chelsea-Tottenham, miercuri, 21:45, Digi Sport 1

Mijlocașul Rapidului voia, la un moment, dat să se lase de fotbal și să se facă bucătar, pentru că avea o diplomă în acest sens, iar la Concodia Chiajna nu primea prea multe șanse.

Alexandru Albu: “Toți râdeau de mine, nu mă luau în serios

“A fost ceva de vis pentru mine, pentru că de mic am spus la toată lumea că voi ajunge la echipa națională, că o să mă vadă lumea la televizor. Eram mic, aveam 7,8,10, 12 ani și mă uitam la televizor, iar toată lumea își dorea să ajungă acolo.

Și toți râdeau de mine, nu mă luau în serios. Iar când s-a întâmplat acest lucru, cred că am primit zeci de mesaje, de apeluri, de la prieteni vechi, cu care nu am mai vorbit de foarte mult timp. Și mi-au spus: ‘băi, nebunule, ai avut dreptate!’

Și chiar și domnului Tănase, de la Chiajna, i-am zis că voi ajunge la națională, pentru că sunt jucător bun și voi face pasul. Sunt sigur că nici dânsul nu a crezut așa de mult în mine, dar mă bucur că am putut să demonstrez asta, am ajuns prin muncă și e o satisfacție enormă.

Când am intrat în teren, a fost ceva de vis, ceva ce nu se poate explica în cuvinte, ci doar simți pe moment. Nu a contat că am intrat împotriva jucătorilor de sute de milioane de euro, ci a contat să intru să îmi ajut echipa”, a dezvăluit Alexandru Albu la Digi Sport Special.

  • Digi Sport a lansat aplicația pentru smartphone, care le oferă fanilor acces permanent la un conținut dedicat, în funcție de preferințele personale, și, totodată, o varietate de informații și competiții de neratat. Aplicația Digi Sport poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

Alexandru Albu a debutat la naționala României în meciul cu Germania

Alexandru Albu a debutat la echipa națională la 28 de ani. Mirel Rădoi l-a aruncat în luptă în minutul 82 al meciului cu cvadrupla campioană mondială, Germania (scor 1-2), în locul lui Nicușor Stanciu.

Din acel moment, Albu a fost convins că orice vis poate deveni realitate. În plus, mijlocașul refuză să creadă că naționala României nu are șanse de calificare.

“Mi se pare că sunt oameni plafonați (n.r.: cei care nu cred în șansele României), care nu au gândul de performanță. Eu zic că ar trebui să credem mai mult în noi, pentru că avem calitate și talent.

Trebuie doar să avem mai multă încredere în noi, chiar de la antrenamente, pentru că sunt jucători care intră în teren timorați, le e frică.

Nu am stat să simt asta la națională, poate că se simte și acolo la meciuri importante (n.r.: sentimentul de frică), dar ar trebui să nu-ți pese, pentru că, până la urmă, e un meci și sunt niște jucători.

Nu joacă suma pe teren, nu joacă acei 80 de milioane și tu valorezi 500.000, sau cât valorezi pe Transfermarkt. N-are nicio treabă, valoarea se face pe teren”, a explicat Albu, care a avut adversari de zeci de milioane de euro în meciul cu Germania.

Etichete: jucatori rapid , digi sport special , alexandru albu


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată dinSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.