Sports

UTA Arad – Rapid București, Live Video, 20:30, Digi Sport 1. Giuleștenii sunt neînvinși cu Mutu pe bancă09.04.2022, 19:33

  • Liga 1: FC ArgeșFarul, sâmbătă, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: UTARapid, sâmbătă, 20:30, Digi Sport 1

UTA Arad și Rapid București se întâlnesc sâmbătă, de la ora 20:30, în direct la Digi Sport 1, în runda cu numărul patru din play-out-ul Ligii 1.

Ionuț Badea îl laudă pe Adrian Mutu înaintea meciului direct. UTA Arad – Rapid București, Live Video, 20:30, Digi Sport 1

UTA Arad ocupă locul 10 în Liga 1 și are două victorii și un eșec în primele trei runde din play-out. “Bătrâna Doamnă” speră să facă un meci mare în fața propriilor suporteri, care au anunțat că vor umple stadionul la partida cu Rapid.

Înaintea meciului din această seară, Ionuț Badea, antrenorul arădenilor, a prefațat întâlnirea și a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Adrian Mutu, omologul său de pe banca giuleștenilor.

“Adrian Mutu a adus un sistem diferit. A avut un meci foarte bun contra Botoșaniului. Cel puțin, în faza ofensivă, se văd mișcări mult mai rapide, gândesc mult mai repede, iau deciziile corecte în momentele potrivite. Sunt jucători cu calitate, de la mijloc în sus, cu experiență, în linia de apărare.

Punctul forte al Rapidului e faza ofensivă. Sper să-i putem bloca și să profităm de vulnerabilitățile lor. Nu o să fie un meci deloc ușor, sunt convins că fiecare echipă și-a făcut o strategie. Vă spun cu toată responsabilitatea, trebuie să ne ridicăm la nivelul jocului făcut de Rapid cu FC Botoșani, unul aproape perfect. Sperăm ca, și cu ajutorul publicului, să reușim victoria”, a spus Ionuț Badea, la conferința de presă.

UTA Arad – Rapid București, Live Video, 20:30, Digi Sport 1. Giuleștenii sunt neînvinși cu Adi Mutu pe bancă

De cealaltă parte, Rapid traversează un moment bun și are trei victorii în primele întâlniri din play-out. Giuleștenii nu au cunoscut eșecul cu Adrian Mutu pe bancă și au un moral bun înaintea partidei de la Arad.

Rapid București ocupă locul 7 în momentul de față, primul din play-out, și este la egalitate de puncte cu FC Botoșani, 29.

Înaintea jocului cu UTA, Mutu a prefațat întâlnirea și a recunoscut că se așteaptă la un duel extrem de dificil la Arad.

”Se anunță un meci extrem de dificil la Arad. Pentru că, în afara rivalității dintre cele două formații, și ei luptă pentru un loc fruntaș în play-out. UTA este o echipă bună, cu un joc elaborat, mai ales pe teren propriu, acolo unde atmosfera făcută de fani este foarte frumoasă.

Ne așteptăm la o atmosferă ostilă, dar și noi vom avea parte de o galerie numeroasă. În plus, ei au jucători care știu să marcheze”, a spus Mutu.

Rapid amenință cu ieșirea de pe gazon la meciul cu UTA Arad

Cu o zi înaintea meciului, Dorin Curcanu, consilier local la Arad, a postat pe rețelele sociale un mesaj reprobabil, cu tentă rasistă, în care făcea referire la suporterii rapidului.

La câteva ore de la apariția mesajului, clubul Rapid a emis un comunicat în care condamnă poziția lui Dorin Curcanu și amenință cu abandonarea meciului, în cazul în care vor exista mesaje rasiste pe stadionul din Arad.

”FC Rapid București atenționează că nu va tolera nicio formă de promovare a rasismului sau a xenofobiei la adresa echipei și a suporterilor noștri, atât în meciul de la Arad, cât și cu ocazia evenimentelor viitoare.

Din respect pentru tot ceea ce înseamnă fenomenul fotbal și entitatea rapidistă, orice formă de rasism prezentă pe stadionul din Arad va duce chiar și până la părăsirea terenului de joc de către echipa noastră.

Acesta este un semnal de alarmă, după ce brandul Rapid a fost jignit grav de către personalități din Arad, al căror focus ar trebui să fie total opus rasismului și xenofobiei”, se arată în comunicatul clubului Rapid.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close