Sports

Tempestini și Marișca se luptă pentru primul loc la Raliul MaramureșuluiColegi la Napoca Rally Academy, Simone Tempestini și Bogdan Marișca, se vor duela în acest weekend pentru primul loc la Raliul Maramureșului, etapă care deschide sezonul 2022 în Campionatul Național de Raliuri.

La ediția de anul trecut, cei doi și-au împărțit victoriile pe probele speciale, însă victoria i-a revenit lui Tempestini. De data aceasta, campionul en-titre a decis să facă o schimbare în competiția internă și va pilota un model Porsche 997, de clasă inferioară, dar e hotărât să lupte pentru un nou succes. În schimb, Marișca va fi la bordul aceluiași model Ford Fiesta R5.

Duel nu va fi doar între Marișca și Tempestini, ci și între un tată și un fiu. Copilotul lui Marișca, Sebastian Itu, este tatăl lui Sergiu Itu, cel care îi va sta în dreapta actualului campion național absolut.

77 de echipaje vor lua startul la Raliul Maramureșului

Tempestini a făcut deja primele teste cu Porsche, model cu care Francois Delecour a participat în 2015 la etapale mondiale și europene de raliuri, și este motivat să încheie cu brio lupta cu modelel R5.

„Am muncit mult la acest proiect și acum, că văd și „aud” mașina, după ce am terminat sesiunea de teste premergătoare etapei de la Baia Mare, sunt convins că anul aceasta ne vom distra foarte mult și vom face spectacol. Ne va fi greu să ne batem cu mașinile din categoria R5, gândite și construite pentru rally, cu tracțiune integrală, dar cred că raliurile din România vor fi potrivite pentru Porsche-ul nostru și vom încerca să ne luptăm, ca de obicei, pentru locul 1”, a spus Tempestini înainte de startul oficial al raliului.

Un total de 77 de echipaje vor lua startul la Raliul Maramureșului, competiție care va programa 9 probe speciale pe o lungime de 138 de kilometri. După abandonul de anul trecut, când era pe locul 3, Norbert Maior se va întoarce pe traseul din jurul municipiului Baia Mare și este gata pentru o clasare în top la ediția care va avea loc de vineri până duminică.
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close