Entertainment

Tatal Elenei Gheorghe spune care este cea mai buna slujba pentru sanatatea Denisei Manelista


Denisa lupta cu toate puterile pe care le mai are pentru viata si este in permanenta incurajata de mama ei, femeie care nu a plecat deloc de langa ea in ultimele doua luni. Pe langa tratamentul clasic pentru boala care o macina, solista a apelat si la medicina alternativa sub indrumarea unui homeopat cunoscut.

S-a intors si catre biserica, s-a rugat mult, iar apropiatii ei, printre care si artista Minodora, i-au rugat pe fanii cantaretei si pe toti cei impresionati de drama tinerei de 27 de ani sa

se roage pentru ea, cum s-au rugat pentru Gabriel Cotabita.

Contactat telefonic de reporterii WOWbiz.ro si intrebat care este cea mai buna rugaciune pentru un om bolnav, cum este Denisa (Vezi cum vorbeste despre mama ei. O sa-ti dea lacrimile), preotul Gheorghe Gheorghe, tatal Elenei Gheorghe, ne-a spus ca cea mai
puternica slujba este Sfantul Maslu, una dintre cele sapte Sfinte Taine ale biserici, care se face, de preferat, in post, de mai multi preoti.

Sa-i dea Dumnezeu multa sanatate si putere sa lupte. Sfantul Maslu este cea mai puternica slujba pentru bolnavi. Trebuie sa fie facuta de cel putin trei preoti, dar e recomandat sa fie sapte. Bolnavul trebuie uns cu untdelemn sfintit in timp ce preotii se roaga“, a spus parintele.

Sfântul Maslu este una din cele şapte Sfinte Taine ale Bisericii prin care ea se roagă pentru cei bolnavi, care primesc tămăduirea de bolile sufleteşti şi trupeşti, ca şi iertarea păcatelor, în urma mirungerii lor cu untdelemn sfinţit, însotit de rugăciunea preoţilor.

Termenul de ,,Maslu” provine din limba slavă şi înseamnă untdelemn, având în vedere că materia prin care se administrează această lucrare sfinţitoare este untdelemnul sfinţit de regulă de şapte preoţi. Taina şi slujba respectivă poartă denumiri deosebite în Bisericile ortodoxe, după cum acestea accentuează unul din elementele de bază ale slujbei sau efectele ei. Aşa, de pildă, grecii îşi spun rugăciunea untdelemnului, iar slavii- slujba sfinţirii untdelemnului.

În cărţile de cult ale Bisericii romano-catolice se folosesc două denumiri: cea de Extrema unctio, adică ungerea cea mai de pe urmă, fiindcă era administrată mai ales celor ce se aflau pe moarte, şi cea de slujba ungerii bolnavilor, întrebuinţată după Conciliul II Vatican, prin care se exprimă concepţia mai nouă a acestei Biserici, referitoare la momentul săvârşit şi la efectele acestei Taine în viaţa credincioşilor.

                                           Citeste continuarea pe urmatoarea paginaSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close