Entertainment

Soldații ruși au trecut nepăsători cu tancurile, prin cea mai contaminată zonă de la Cernobîl: „Au ridicat mult praf toxic în urma lor”In articol:


Forțele armate rusești au traversat o zonă foarte toxică din jurul centralei nucleare de la Cernobîl, cunoscută sub numele de „Pădurea Roșie”. În acest fel au fost ridicați nori de praf radioactiv, foarte dăunători, care pot cauza boli grave. Soldații ruși nu aveau pe ei echipamente corespunzătoare pentru o astfel de zonă, dovadă că nici nu știau unde se află, conform Reuters.

Doi angajați de la Cernobîl au declarat că soldații ruși nu purtau niciun fel de echipament care să îi protejeze împotriva radiațiilor, praful radioactiv pe care l-au inhalat ar putea fi fatal pentru aceștia, provocând boli foarte grave.

Conform autorităților din Ucraina, în data de 25 februarie s-a înregistrat creșterea nivelului de radiații după ce solul a fost perturbat de trecerea blindatelor grele. Pentru moment, nu există informații amănunțite despre ce s-a întâmplat, de fapt, acolo.

În data de 24 februarie, blindatele rusești au pătruns în Cernobîl, preluând controlul centralei, personalul fiind însă responsabil pentru a depozita în siguranță combustibilul nuclear uzat, dar și pentru a supraveghea situl.

Atunci, doi dintre angajații de la centrală au sesizat tancurile rusești care se deplasează prin Pădurea Roșie, această fiind cea mai contaminată arie din jurul Cernobîlului și se află la o distanță de 100 km de Kiev.

Din spusele angajaților, în urma discuției cu soldații, au aflat că aceștia nu știau de explozie.

Citeste si: „Noua ordine mondială”, anunțată de Rusia după discuțiile cu China și India. Totul va fi schimbat de acum înainte..- bzi.ro

Ulterior, Rusia a negat că forțele militare rusești ar fi pus în pericol sistemul de instalații nucleare din Ucraina și că radiațiile se aflau în limitele normale în momentul în care au capturat centrala.

„Un convoi mare de vehicule militare a condus pe un drum chiar în spatele unității noastre și acest drum trece pe lângă Pădurea Roșie”, a spus una dintre surse.

„Convoiul a ridicat o coloană mare de praf. Mulți senzori de radiație au indicat niveluri depășite”, a spus el.

Citeste si: Ea este refugiata din Ucraina, care a murit după ce s-a înecat în piscina hotelului din Satu Mare. Anunțul pe care l-au făcut reprezentanții unității de cazare

Soldații militai ruși nu știau despre dezastrul de la Cernobîl

Directorul general interimar de la centrala Cernobîl, Valery Seida, a aflat de la angajații centralei că vehiculele militare ale armatei rusești au trecut peste acea zonă periculoasă.

„Nimeni nu merge acolo… pentru numele lui Dumnezeu”, a declarat Seida pentru Reuters.

În urma discuțiilor dintre soldații ruși și angajații centralei, s-a ajuns la concluzia că rușii nu aveau idee despre locul în care se află și nu știau despre ce dezastru nuclear este vorba, aceasta fiind încă o dovadă a faptului că militarii ruși nu au primit informațiile și instrucțiunile de care au nevoie pentru a fi în siguranță.

„Când au fost întrebați dacă știau de catastrofa din 1986, de explozia celui de-al patrulea bloc (al centralei de la Cernobîl), nu aveau nicio idee. Nu aveau idee la ce fel de instalație se află”, a spus el.

„Am vorbit cu soldați obișnuiți. Tot ce am auzit de la ei a fost «Este o infrastructură de o importanță critică» Asta a fost”, a spus bărbatul.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.