Entertainment

”Să vadă ce nenorociţi au crescut”. Mesajul lui Volodimir Zelenski pentru mamele soldaților ruși, după masacrul de la Bucha  • Președintele Ucrainei, mesaj dur după masacrul de la Bucha.
  • Ce le-a transmis mamelor soldaților ruși

Volodimir Zelenski a făcut primele declarații după apariția imaginilor tulburătoare din orașul Bucha, publicate de autoritățile ucrainene, în care apar cadavre pe străzi și dezastrul lăsat în urmă de invadatorii ruși. Președintele ucrainean a avut un mesaj pentru mamele militarilor ruși.

Mesajul lui Volodimir Zelenski pentru mamele soldaților ruși, după masacrul din Bucha

Liderul Ucrainei i-a acuzat pe ruși că au comis un genocid în Bucha, oraș aflat în apropiere de Kiev.

“Mamele soldaților ruși ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociți au crescut. Asasini, jefuitori, măcelari”, a scris el pe Facebook, citat de Sky News.

Totodată, Zelenski a adresat cuvinte dure la adresa NATO, spunând că alianța a avut „șansa de a preveni” invazia Rusiei încă de acum 14 ani. Într-o declarație dată pentru CBS, președintele ucrainean s-a referit la situația din Bucha ca fiind un „genocid” și a vorbit despre motivul pentru care Rusia a ales să-i invadeze țara.

“Suntem cetățeni ai Ucrainei și nu dorim să fim supuși politicii Federației Ruse. Acesta este motivul pentru care suntem distruși și exterminați, iar acest lucru se întâmplă în Europa secolului XXI”, a adăugatVolodomir Zelenski.

Peste 300 de cadavre găsite în orașul Bucha, iar oficialii rusi suțin că e un „spectacol”

Numeroase cadavre ale unor bărbați civili zăceau sâmbătă pe o stradă din Bucha, oraș din nord-vestul Kievului. Un jurnalist ucrainean a informat, în retragere, rușii au omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Oficialii ucraineni au transmis că este vorba de cel puțin 300 de cadavre lăsate în urmă sau puse în gropi comune de invadatori.

Moscova a oferit deja o reacție oficială cu privire la masacrul din Bucha. Potrivit Sky News, Ministerul rus al Apărării a transmis că numeroasele fotografii și videoclipuri publicate de oficialii ucraineni sunt o „provocare”, „un spectacol” și că toate unitățile sale au părăsit orașul miercuri, fără ca vreun rezident local să fi „suferit vreo violență”.
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close