Entertainment

Recensământ 2022. Ce trebuie să știe românii despre recenzorii care vor veni la ei acasăDupă finalizarea perioadei de autorecenzare, timp în care aproximativ 47% din populația României s-a autorecenzat deja online, de marți, 31 mai, va începe recensământul din casă în casă.

Astfel, recenzorii vor face vizite la domiciliu atât persoanelor care nu s-au autorecenzat, cât și celor care nu au completat corect chestionarele.

Etapa de recenzare pe teren se desfășoară în intervalul 31 mai – 17 iulie, printr-un interviu față în față, realizat cu ajutorul tabletelor. De asemenea, 20.000 de recenzori vor fi prezenți pe teren.

Recenzorul trebuie să prezinte legitimația emisă de Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor prin Unitatea administrativ-teritorială corespunzătoare. În cazul în care nu prezintă documentul, oamenii pot refuza să îl primească în casă.

„Aceştia vor putea fi uşor de identificat în baza unei legitimaţii emise de Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor prin Unitatea administrativ-teritorială corespunzătoare, conform modelului publicat ca anexă la HG nr. 1071/2020 pentru stabilirea bugetului şi a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, precum şi a măsurilor pentru punerea în aplicare a unor dispoziţii din OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicatul INS.

Mai mult, recenzorii nu au voie să filmeze sau să înregistreze discuțiile, interviurile fiind confidențiale.

Recenzarea pe teren a populației care nu s-a înregistrat online până pe 27 mai a fost amânată în unele zone

În unele comune din Călărași nu au ajuns tabletele, iar în alte județe recenzorii fac sincronizarea tabletelor cu STS abia vineri, potrivit digi24.ro.

Institutul Naţional de Statistică (INS) ar fi trebuit să înceapă pe 31 mai 2022 etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă.

CITEȘTE ȘI: CÂȚI LEI ÎNCASEAZĂ LUNAR UN RECENZOR DE LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI, ÎN 2022

Conform INS, aproape 47% din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat până la finalul lunii mai.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav GaneaSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close