Sports

Reacția lui Nicolas Popescu, după ce a ajuns cu naționala României la EURO U19: ”Ne-am sacrificat pentru țară”  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

”Tricolorii” au ajuns la turneul final după ce în primele două runde s-au impus în meciurile cu Georgia, 5-1, și Croația, 2-1, însă au cedat în ultimul meci, scor 0-3, împotriva Isandei.

Nicolas Popescu: ”A fost un turneu memorabil”

După ce a reușit calificarea cu echipa națională, Nicolas Popescu spune că tatăl său a fost foarte bucuros pentru performanța realizată de ”tricolori”. Acesta este convins că România U19 va face o figură frumoasă la turneul final din Slovacia.

”A fost un turneu memorabil. Am făcut jocuri foarte bune, mai puţin ultimul. Am obţinut o calificare istorică. Ne-am sacrificat pentru ţară. Tata a fost foarte bucuros. Toată lumea ştie ce înseamnă un turneu final.

Avem ca model generaţia U21 şi sperăm să batem performanţa de atunci. Sunt sigur că vom face meciuri foarte bune”, a declarat Nicolas Popescu, pentru pagina de Facebook a clubului Farul Constanța.

Este prima dată când România U19 accede la un turneu final de Campionat European după ce trece de calificări. Reprezentativa de juniori ”tricoloră” a mai fost prezentă la un EURO U19, ediția din 2011, unde s-a calificat automat datorită statutului de țară gazdă, potrivit FRF.

Gică Popescu, un tată fericit după calificarea lui Nicholas la EURO 2022. ”La fel ca mine, în 1986!”

Fostul căpitan al Barcelonei și al naționalei României, Gică Popescu (54 de ani), a salutat calificarea naționalei U19 a României la Campionatul European din acest an, din Slovacia.

”Tricolorii” s-au calificat la turneul final pentru a doua oară în istoria acestei naționale, dar prima dată pe teren. Prima prezență, în 2011, s-a datorat faptului că România a fost țară gazdă.

Campionatul European U19 în forma actuală a luat ființă în 2002. Înaintea acelei ediții, Campionatul European era destinat jucătorilor sub 18 ani. 

Gică Popescu, nostalgic la vremurile în care se califica la Campionatul European U18!

Prin performanța obținută de naționala U19, unde evoluează și fiul său, Gică Popescu și-a amintit de experiența frumoasă din 1986, când România s-a calificat în primele opt formații ale Europei la U18.

Atunci, ”tricolorii” au pierdut cu 0-3 în fața Germaniei de Vest, apoi, în lupta pentru locurile 5-8, România a fost învinsă de Iugoslavia lui Davor Suker cu 0-5.

Amintiri. La fel ca mine, Nico va merge la un Campionat European U19! Sâmbătă, echipa națională Under 19, din care face parte și fiul meu Nicolas, a obținut o superbă calificare la turneul final al Campionatului European. Meciul care avea să însemne calificarea s-a disputat contra Croației, chiar țara gazdă a grupei de la Turneul de Elită.

Nico a intrat pe teren în minutul 28. Mi-am adus aminte cu emoție de calificarea pe care am obținut-o cu echipa națională la aceeași categorie de vârstă la Campionatul European din 1986. Eram căpitan de echipă într-o generație în care-i aveam colegi, între alții, pe Prunea, Dan Petrescu și Ovidiu Sabău. Calificarea de sâmbătă a fost cu atât mai frumoasă pentru noi, cu cât de la Farul au mai jucat Gabriel Dănuleasa, Luca Andronache și Răzvan Tănasă.

Iar din lotul care a obținut calificarea au mai făcut parte Dan Sârbu, Ștefan Bodișteanu și Eduard Radaslavescu, care au lipsit la acest meci din motive medicale. Felicitări, copii! Succes la vară, la turneul final din Slovacia!”, a fost mesajul postat de Gheorghe Popescu, pe contul personal de Facebook.

Etichete: romania u19 , euro u19 , gica popescu , nicolas popescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată dinSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close