Entertainment

Prognoza meteo NOIEMBRIE 2021. Cum va fi vremea în România în următoarele patru săptămâniIn articol:


Prognoza meteo NOIEMBRIE 2021.

Cum va fi vremea în România în următoarele patru săptămâni, potrivit estimărilor făcute de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).   

Prognoza meteo NOIEMBRIE 2021. Săptămâna 1-7 noiembrie

Prognoza meteo NOIEMBRIE 2021. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai acentuată în cele estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest
interval.

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox NOIEMBRIE 2021. Sf. Mihail și Gavriil, printre marile sărbători ale lunii

Prognoza meteo NOIEMBRIE 2021. Cum va fi vremea în România în următoarele patru săptămâni

[Sursa foto: PixaBay]

Prognoza meteo NOIEMBRIE 2021. Săptămâna 8-14 noiembrie

Prognoza meteo NOIEMBRIE 2021. Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-est.

Citeste si: Ce se întâmplă dacă pui o rolă de hârtie igienică în frigider? Trucul la care apelează gospodinele din întreaga lume- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo NOIEMBRIE 2021. Săptămâna 15-21 noiembrie

Prognoza meteo NOIEMBRIE 2021. Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Prognoza meteo NOIEMBRIE 2021. Săptămâna 22-28 noiembrie

Prognoza meteo NOIEMBRIE 2021. Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales la munte.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință în general deficitară, mai ales în zonele montane.

Citeste si: Prognoza meteo ANM, 1 noiembrie 2021. Starea vremii în București, dar și în celelalte orașe ale țării

Prognoza meteo NOIEMBRIE 2021. Cum va fi vremea în România în următoarele patru săptămâni

[Sursa foto: PixaBay]

Clima în România

Clima României este temperat-continentală de tranziţie, marcată de unele influenţe climatice oceanice, continentale, scandinavo-baltice, submediteraneene şi pontice. Astfel, în Banat şi Oltenia se face simţită nuanţa mediteraneană, caracterizată de ierni blânde şi regim pluviometric mai bogat (mai ales toamna). În Dobrogea se manifestă nuanţa pontică, cu ploi rare, dar torenţiale.

În regiuni din estul ţǎrii, caracterul continental este mai pronunţat. În partea de nord a ţării (Maramureş şi Bucovina) se manifestă efectele nuanţei scandinavo-baltice, care determină un climat mai umed şi mai rece, cu ierni geroase. În vestul ţării se manifestă mai pronunţat influenţe ale sistemelor de joasă presiune, generate deasupra Atlanticului, ceea ce determina temperaturi mai moderate şi precipitaţii mai bogate.

Nuantarile climatice se manifestă şi pe treptele altitudinale, în masivele muntoase ale arcului carpatic fiind prezent climatul montan răcoros, cu umezeală mare în tot timpul anului.

Sursa: meteoromaniaSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close