Sports

Polonia și Țara Galilor dau startul Ligii NațiunilorFotbalul nu se oprește niciodată. S-a tras cortina peste majoritatea campionatelor și a venit rândul echipelor naționale să preia ștafeta. Începe a treia ediție a Ligii Națiunilor, iar meciul de deschidere se dispută la Wroclaw. Astăzi, de la ora 19:00, Polonia și Țara Galilor se înfruntă în grupa a patra din primul eșalon valoric.

Va fi a opta întâlnire directă între cele două reprezentative, iarpoloneziis-au impus de 5 ori, pierzând doar o dată, în 1973. Singura remiză, un 0-0, s-a înregistrat în urmă cu 22 de ani.

Descoperă oferta completă pentru Polonia – Țara Galilor și prinde SuperCotele!

Repetiție pentru Qatar

„Vulturii” sunt cu moralul la cote înalte, după ce și-au asigurat prezența la Cupa Mondială din Qatar, câștigând cu 2-0 finala play-off-ului cu Suedia. Meciul cu Țara Galilor va fi doar al treilea sub comanda lui Czeslaw Michniewicz. Selecționerul a fost numit în funcție la sfârșitul lunii ianuarie, după demisia lui Paulo Sousa, și are contract până la finalul anului, prelungirea înțelegerii depinzând de rezultatele pe care Polonia le va obține la Cupa Mondială. La turneul final organizat în noiembrie și decembrie, „leșii” au fost repartizați într-o grupă cu Argentina, Mexic și Arabia Saudită.

Până atunci, polonezii speră să se autodepășească în Liga Națiunilor.

În primele două ediții, nu au reușit să treacă de grupe, iar misiunea din acest an se anunță la fel de dificilă. În afara galezilor, celelalte două adversare sunt Belgia și Olanda.

„Dragonii” au o săptămână de foc

Țara Galilor este pentru prima oară în Liga A, promovând din eșalonul secund, după ce, ediția trecută, a câștigat o grupă cu Finlanda, Irlanda și Bulgaria. „Dragonii” sunt însă cu gândul la un meci mult mai important. Pe 5 iunie, pe propriul teren, vor întâlni câștigătoarea duelului dintre Scoția și Ucraina, înfinala barajului pentru calificarea la Cupa Mondială.

În acest an, galezii au jucat doar două partide. Mai întâi, au învins Austria cu 2-1, în semifinala play-off-ului pentru Cupa Mondială, remizând apoi, 1-1, în amicalul cu Scoția. Cu aceste rezultate, selecționata pregătită de Rob Page a ajuns la 9 meciuri consecutive fără înfrângere, suferind ultimul eșec în vara trecută, când pierdea în fața Danemarcei, în optimile de finală ale Campionatului European.

Polonia – Țara Galilor beneficiază de promoția Super Avantaj. Află aici toate detaliile.

Lewandowski vs Bale

Se înfruntă doi dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria celor două naționale. Gazdele își pun speranțele în căpitanul Lewandowski, care deține atât recordul de selecții, cu 129 de prezențe, cât și cel al golurilor marcate, cu 75 de reușite. Super atacantul polonezilor a avut un nou sezon fantastic, marcând de 50 de ori pentru Bayern, în toate competițiile. La aceste reușite se adaugă și alte 6 goluri în tricoul naționalei.

Există însă un aspect care ar putea să-i afecteze concentrarea. Lewandowski a anunțat că nu mai vrea să continue la Bayern, deși mai are contract până în vara viitoare. Polonezul le-a cerut public șefilor clubului bavarez să-l lase să plece. Barcelona este echipa care îl dorește cu insistență, dar pe fir a intrat și Manchester United.

De cealaltă parte, Țara Galilor are în avanposturi cel mai bun marcator din istoria „dragonilor”. Chiar dacă a avut un sezon cu puține realizări personale la Real Madrid, Gareth Bale s-a revanșat în tricoul naționalei, fiind autorul ambelor goluri în semifinala barajului cu Austria, ajungând la 38 de reușite pentru prima reprezentativă.

La Superbet, Bale are cotă 3.30să înscrie împotriva Poloniei, în timp ce cota lui Lewandowski pentru o reușită împotriva Țării Galilor este 2.00.Verifică și celelalte pariuri din secțiunea Speciale și alege inspirat!

 
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close