Entertainment

Papa Francisc a folosit liftul pentru a urca într-un avion. De ce recurs la acest gest  • Papa Francisc a trebuit să folosească liftul din cauza unei afecțiuni
  • De ce afecțiune suferă Papa Francisc

Papa Francisc are o vârstă de 85 care vine la pachet cu anumite probleme de sănătate. Sâmbătă a fost pentru prima dată în cele 36 de călătorii în străinătate ale Papei, în care acesta nu a urcat singur treptele avionului. Suveranul Pontif face o vizită de două zile în Malta, iar din cauza problemelor de sănătate suferite, el a trebuit să folosească liftul pentru a se îmbarca în avion.

În luna februarie, Papa Francisc a fost nevoit să anuleze o călătorie la Florența și nu a participat la Miercurea Cenușii din acest din cauza unei crize acute de durere la genunchi. Papa suferă de sciatică, o afecțiune a nervilor care îi provoacă dureri la picioare.

Ce este sciatica, afecțiunea de care suferă Papa Francisc

Sciatica este denumirea utilizată pentru a descrie durerea la nivelul piciorului determinată de iritarea și/sau compresia nervului sciatic. Nervul sciatic este cel mai mare nerv din organism, fiind alcătuit prin unirea fibrelor din 5 rădăcini nervoase situate la nivelul coloanei vertebrale, atât din segmentul lombar (începând de la L4), cât și sacral (până la S3), traiectul său fiind până în călcâi. Există 2 nervi sciatici, fiecare pe câte un picior. Durerea din sciatică este o durere care pornește din partea de jos a spatelui, radiază spre fesă și traversează întreg piciorul, însă nu orice durere de spate sau orice durere care radiază de-a lungul piciorului înseamnă sciatică. Ameliorarea sciaticii poate dura 4-6 săptămâni, însă în aproximativ 33% dintre cazuri, simptomele pot persista până la 1 an, iar dacă apar deficite neurologice, acestea pot dura mai mult. Când există compresie nervoasă severă, iar simptomele sunt progresive, se recomandă intervenția chirurgicală.
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.