Entertainment

O nouă categorie de români poate ieși mai repede la pensie. Deja legea a fost publicată în Monitorul Oficial  • Cine sunt cei care pot ieși mai repede la pensie
  • Vești bune pentru români

Veștile sunt bune pentru românii care lucrează în termocentrale pe bază de cărbune și extracție de cărbune, asta deoarece de acum pot ieși mai repede la pensie.

O nouă categorie de români au dreptul să iasă mai repede la pensie

Pe data de 31 martie a fost publicată în Monitorul Oficial legea care le dă dreptul salariaților încadrați în acest domeniu de muncă, încadrați conform legislației anterioare în grupa I și grupa II de muncă, să iasă mai devreme la pensie.

Astfel, prin această lege personalul care a lucrat în termocentrale bazate pe cărbune au dreptul să iasă mai devreme la pensie.

”(44) Este asimilată stagiului de cotizare în condiţii speciale de muncă perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001, în care salariaţii au desfăşurat activităţi dintre cele prevăzute la alin. (1) lit. i), în locurile de muncă încadrate conform legislaţiei anterioare în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă”, se arată legea în Monitorul Oficial.

Vârsta de pensionare va crește până la 67 de ani pentru medici

Anul trecut, Guvernul a anunțat că se pregătește schimbarea legii referitoare la vârsta de pensionare. În urma acestor modificări, medicii vor fi nevoiți să mai petreacă alți doi ani în plus la muncă, căci abia la vârsta de 67 de ani vor putea să se pensioneze.

În acest moment, legea spune că medicii au dreptul să se pensioneze la 65 de ani, dar pot să profeseze, cu acordul mangerului spitalului, până la vârsta de 70 de ani.

”În prezent, legea 95/2006, legea sănătății, prevede ca în mod opțional, medicii să se poată pensiona la 67 de ani, însă vârsta de bază de pensionare este 65 de ani. De asemenea, este și o categorie a medicilor care sunt doctori în științe medicale sau sunt cadre universitare. Aceia au posibilitatea în prezent, cu acordul managerului, să se pensioneze la vârsta de 70 de ani. Ce se modifică în actul normativ este faptul că, în mod obligatoriu, toți medicii se vor pensiona la 67 de ani, nu va mai fi o opțiune”, , a declarat Vlad Dima, medic neonatologie, potrivit Antena 3.

Citește și: Ce pensie are Gheorghe Turda. Cât de bine se descurcă artistul cu banii: „Am 55 de ani de activitate”
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close