Entertainment

„Mi-au zis cei de la  RA-APPS că-și pregătise vila ca să fie reședință…”Fostul premier Victor Ponta a fost invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit și despre episodul vila Dante, devenit în 2013, „mărul discordiei” dintre el și  fostul președinte Traian Băsescu.

„M. Tucă: Apropo de vila Dante cum s-au întâmplat lucrurile?

Victor Ponta: „Acolo a fost o răutate din partea mea. Mi-au zis cei de la  RA-APPS că-și pregătise vila Dante ca să fie reședință de fost președinte. Și nu mai știu, mi-a făcut el o răutate, mi-a făcut multe… M-am gândit cum să-i iau vila, se băgaseră mulți bani… Și mi-a venit ideea: domnule, am un singur loc unde nu îndrăznește nimeni să zică nimic. Și l-am sunat, era atunci însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite, trebuia să se mute de pe Kiseleff că se retrocedase acolo.

Și i-am zis vino încoace, am găsit o locuință de protocol, totuși ambasadorul SUA. Cert este că am semnat pe loc: alocăm reședință pentru ambasador american. Când a aflat Băsescu, îți dai seama cred că a făcut o criză de nervi. O folosea, se ducea la piscină acolo. I-am strâns noi de acolo șlapi, papuci…”, a explicat fostul premier. 

De unde a plecat scandalul pe vila Dante

Reamintim că în 2012, pe vremea când era premier, Victor Ponta a luat mai multi jurnaliști acreditați la Palatul Victoria si a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, spunându-le ca are date că acest imobil a fost pregătit – cu reparații din bani publici de peste un milion euro – ca viitoare locuință a lui Traian Basescu la finele mandatul.

„În 2010-2011, cand salariile si pensiile erau taiate, această locuință aparținând Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat, la solicitarea lui Traian Basescu, a fost pregatită cu reparații de peste un milion euro din bani publici, pentru a fi ocupată de Băsescu dupa terminarea mandatului de președinte. A fost pregatită din bani publici ca viitoare locuință a lui Băsescu, faimosul slogan «Să trăiți bine» se aplică doar aici”, declara Victor Ponta la acea vreme.

Vila Dante are o suprafaţă construită de 936 metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de 2.670 metri pătraţi şi un teren aferent de 4.240 metri pătraţi, fiind dotată cu piscină şi sală de fitnes şi având ieşire spre lacul Herăstrău.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close