Entertainment

Medic din Mehedinți acuzat că a eliberat certificate Covid false, arestat preventivUn medic din judeţul Mehedinţi care ar fi eliberat certificate verzi prin deja celebra metodă „vaccinare la chiuvetă”, a fost arestat preventiv. 

Judecătoria Timişoara a dispus, joi seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui medic din judeţul Mehedinţi, cercetat pentru fals intelectual, uz de fals, fals informatic şi zădărnicirea combaterii bolilor, într-un dosar care vizează eliberarea de certificate verzi de vaccinare fără ca beneficiarul să fi fost imunizat, au anunţat surse judiciare.

Marţi au avut loc percheziţii la şase adrese, în acest caz, lângă Timişoara, la Drobeta Turnu Severin şi în judeţul Gorj. Mai multe persoane sunt suspectate că ar face parte dintr-o reţea care asigura obţinerea de certificate verzi de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, însă fără ca cetăţenii să fie imunizaţi.

Printre cei ridicaţi de poliţişti pentru audieri se afla şi un medic din judeţul Mehedinţi, suspectat că ar fi înscris ilegal mai mulţi clienţi din întreaga ţară în registrul naţional de vaccinare.

Medicul a fost reţinut pentru 24 de ore, în urma audierilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, iar joi a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Timişoara, cu propunerea de arest preventiv pentru 30 de zile, cererea fiind acceptată de judecători, potrivit Agerpres.

Cercetările în acest caz au început în vară după ce un bărbat care a beneficiat de certificatul fals a ajuns de urgenţă pe mâinile medicilor, însă nu a răspuns la tratament. Medicul care a preluat cazul a sesizat acest lucru la poliţie.

Sursă foto: Arhivă CancanSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.