Entertainment

Masa de Paște este cu 50% mai scumpă anul acesta. La ce prețuri au ajuns produsele tradiționale  • Masa de Paște de anul acesta este cu 50% mai scumpă
  • Cât va trebui să scoată românul din buzunar pentru marele eveniment

Românilor le place să aibă cât mai multe preparate pe mase de Paște, motiv pentru care rup ușile supermarketurilor. De data acesta, vor fi dezamăgiți, deoarece vor trebui să plătească cu 50% mai mult față de anul trecut. Președintele Federației sindicale din industria alimentară- Sindalimentara, Dragoș Frumosu, spune că la unele produse s-au înregistrat aproape o dublare a prețului.

„Masa de Paşte va fi categoric mai scumpă cu 50% faţă de anul trecut. Preţul produselor care se consumă de Paşte a crescut şi aici ne referim strict la cozonac, pască, ouă şi carne de miel. Preţul la carnea de miel aproape s-a dublat. Poate e ceva mai scăzut dacă iei direct de la fermă şi ajungi pe la 40 de lei/kg tăiat, dar sub acest preţ, sub nicio formă. Mi se pare puţin nepotrivit faptul că nu au mai organizat târguri, pentru că în condiţiile acestea nu ar fi fost 50 de lei/kg. La cozonac este cu cel puţin 30% mai scump, pasca la fel, dacă nu chiar mai mult. În condiţiile acestea preţurile conduc la o masă de Paşte cu cel puţin 50% mai scumpă decât anul trecut”, a afirmat Dragoş Frumosu.

Prețuri false!?
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.