Sports

Legende ale tenisului convinse de o româncă din Florida să filmeze cel mai tare show de televiziune făcut vreodată în America pentru copiii săraci! Andy Murray încasează o avere pentru o ședință! Cât primesc frații Bryan


Ivan Lendl, Andy Murray, frații Bryan, Caroline Wozniacki sau Victoria Azarenka sunt foști lideri mondiali convinși de Ioana Rearte să le arate tainele tenisului copiilor talentați dar fără bani, proveniți din orfelinate sau familii de refugiați.

100.000 de dolari pe ședință de filmare îi plătește Ioana Rearte lui Sir Andy Murray în timp ce frații Mike și Bob Bryan primesc 3.000 de dolari pe ora de tenis înregistrată la TV.

Ioana Păun este o fostă jucătoare de tenis românca ajunsă în Statele Unite ale Americii direct de pe plaja de la Neptun: cazată la vila scriitorilor cu familia, Ioana a întâlnit un fost coleg de liceu plecat în America cu o bursă în Alabama și ajuns colaborator principal al celebrului Nick Bollettieri la Bradenton, Florida.

Legende ale tenisului convinse de o româncă din Florida să filmeze cel mai tare show de televiziune făcut vreodată în America pentru copiii săraci! Andy Murray încasează o avere pentru o ședință! Cât primesc frații Bryan

În România, Ioana Păun, în prezent Rearte, era preferata regretatei Florența Mihai pentru „mâna” ei, motiv pentru care prima româncă finalistă într-un Grand Slam (Roland Garros 1977, învinsă de Mima Jausovec) o alegea să fie parteneră de antrenament pentru jucătoarele de „Cupa Federației”.

NCAA, National Collegiate Athletic Association, e o organizație non-profit, fondată în 1906 – campionatul național american al colegiilor în care sunt înscrise 1.268 școli împărțite în 90 de campionate naționale, 3 divizii, 24 de sporturi printre care și tenis, 480.000 de sportivi studenți; venituri de 1.06 miliarde de dolari, 821.4 de milioane de dolari provin din licențierea drepturilor TV și marketing pentru evenimentele sportive.

„Am ajuns în America prin colegul meu de la Jean Monnet, Adrian Pelmuș. La 16 ani am fost la Neptun, pe plajă, și l-am văzut lângă mine: Ce faci, Adrian aici? Păi, uite sunt cu parinții. Și eu, zic: Uite am o problemă. Nu știu ce să mai fac pentru că nu mai am posibilitatea să mă duc pe circuit și financiar este foarte greu.

Și mi-a dat ideea să aplic în America la universitate, la orice universitate pentru tenis. Așa am făcut și am ajuns la Clemson University unde, după vreo 2-3 ani, am jucat semifinală la Universitate (n.red. – NCAA)…primii patru” a declarat Ioana Rearte pentru ProSport.

„În România am bătut mingea cu Irina Begu, Irina Niculescu iar, ajunsă aici, în Florida, după Universitate (n.red. – Clemson University, a doua mare universitate din Carolina de Sud) am avut șansa să joc Coco Gauff. Am jucat la antrenamente mult timp cu Coco Gauff după care am mai jucat cu Jessica Pegula și cu Tatjana Maria și cu mulți, mulți alții dar, cele trei jucătoare, sunt foarte apropiate de mine” a mai spus Rearte.

  • Coco Gauff a șocat lumea tenisului la editia din 2019 de la Wimbledon, unde Simona Halep a devenit prima româncă din istorie câștigătoare a turneului londonez. La numai 15 ani, Gauff a eliminat-o pe Venus Williams înainte să piardă cu Halep în optimile de finală ale celui mai vechi și cunoscut turneu din lume.
  • Rezidentă în Florida în Delray Beach, Gauff se antrenează pe terenurile clubului din Pompey Park

 

Antrenori în cadrul show-ului Ioana Rearte: Ivan Lendl, Caroline Wozniacki, James Blake, Chanda Rubin sau Stefanos Tsitsipas

Chiar la Miami Open 2022, Ioana Rearte s-a întâlnit cu directorul turneului, James Blake (fost număr 4 ATP), pentru a negocia, cu una din marile rețele de televiziune din Statele Unite producția și difuzarea celui mai mare show TV dedicat tenisului: mari campioni, legende ale tenisului, ajută copiii săraci, părăsiți. Ei sunt selectati din orfelinate, proveniți din familii fără posibilități financiare sau refugiați.

„La momentul actual sunt pe cale să produc un show de televiziune legat de tenis, cu mari legende ale tenisului care să ajute copiii ce nu au bani, care au probleme financiare. Antrenori ca Ivan Lendl, Caroline Wozniacki, James Blake, Chanda Rubin, Stefanos Tsitsipas și mulți, mulți alții vor fi în acest show. Îi învață tenis pe copii și ei vor avea posibilitatea ca-n viitor să devină campioni” a precizat Ioana Rearte.

Poza cu Federer făcută de bodyguardul „Regelui ierbii”

Permanent în circuit, în condițiile în care soțul ei, argentinianul Horacio Rearte are contracte de colaboarare cu jucători / jucătoare pentru anumite turnee majore sau pentru perioada de timp anume, Ioana a avut ocazia de a interacționa cu Federer, Nadal, Murray, surorile Williams, Wozniacki, iar Osaka și Kenin au apelat la ea ca să stabilească ore de pregătire cu Horacio.

„O mică istorie din viața mea la Wimbledon. Soțul meu, un antrenor foarte bun de tenis pe circuit, Horacio Rearte. Eram în Player Lounge la Wimbledon, cine cobora de la masă? Era Roger Federer! Si, îl întreb pe soțul meu: Poți să mă ajuți să fac o poză cu Roger? Horacio spune: Du-te și vorbește cu el!

Dar n-are cine să facă poză…Nu, nu lasă că e foarte drăguț…Și m-am dus la Roger. Zic: Roger este posibil să facem o poză? Sigur că da, nicio problemă! Ne uitam în stânga, dreapta și în spatele lui era o persoană foarte înaltă. Am întrebat-o dacă se poate face o poză, Roger s-a uitat un pic cam ciudat la mine, a zâmbit și a zis: Este bodyguard-ul meu!

Am făcut până la urmă poza, a fost extraordinar” a mai povestit Ioana, care este căsătorită cu Horacio Rearte, argentinian care i-a antrenat pe Andy Roddick, Jennifer Capriati, Nathalie Tauziat, Gilles Muller, Adrian Mannarino. A avut colaborări cu Naomi Osaka, Sofia Kenin, iar USPTA (Federația Americană de Tenis) l-a desemnat „Best Tour Coach” în 2009 și „Best Traveling Coach” în 2010. A avut contracte cu federațiile de tenis din Japonia, Franța, Canada și Marea Britanie.
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close