Sports

LeBron James a devenit miliardar. Câți bani a câștigat starul din NBA în ultimul an  • Liga Națiunilor: KazahstanAzerbaidjan, vineri, 17:00, Digi Sport 1

  • Liga Națiunilor: FranțaDanemarca, vineri, 21:45, Digi Sport 1

LeBron James a devenit miliardar

În vârstă de 37 ani, James a debutat ca profesionist în 2003, reuşind să cucerească pe parcursul carierei sale patru titluri de campion al NBA, fiind desemnat de patru ori cel mai valoros jucător al sezonului (MVP). El este al doilea marcator al NBA din toate timpurile, după legendarul Kareem Abdul-Jabbar, pe care are toate şansele să-l depăşească.

În clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi între mai 2021 şi mai 2022, stabilit de Forbes, James ocupă locul al doilea ca venituri totale, cu 121,2 milioane de dolari, după fotbalistul argentinian Lionel Messi, starul lui PSG (130 milioane de dolari).

În 19 ani de carieră, LeBron James a câştigat peste 385 de milioane de dolari doar din salarii, în timp ce s-a aflat sub contract cu echipele Cleveland Cavaliers, Miami Heat şi Los Angeles Lakers.

Ce contracte are LeBron James în afara terenului

În afara terenului, contractele lui James, care a jucat în vara trecută în filmul “Space Jam: A New Legacy”, continuarea unei prime pelicule care l-a avut ca vedetă pe Michael Jordan în anii ’90, au făcut posibilă depăşirea barierei de un miliard de dolari ca venituri.

LeBron James a devenit astfel al treilea membru al NBA care intră în acest club select, după Michael Jordan şi regretatul Kobe Bryant, care au devenit însă miliardari după ce au renunţat la baschet.

Peste 500 de milioane de dolari din veniturile jucătorului lui Lakers provin din lichidităţi şi investiţii.

Foarte implicat, de asemenea, în producţiile de la Hollywood, James este în special coproprietar al Fenway Sports Group, care deţine clubul de fotbal FC Liverpool şi echipa de baseball Boston Red Sox. El a ajuns recent la un acord pentru a cumpăra echipa de hochei pe gheaţă Pittsburgh Penguins, care joacă în NHL.

Etichete: lebron james , la lakers


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată dinSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close