Sports

Kyros Vassaras a lămurit lucrurile după debutul Superligii


Kyros Vassaras a analizat fazele complicate din prima etapă a Superligii și le-a reproșat arbitrilor că nu au lăsat-o pe FCSB în zece oameni la partida cu Universitatea Cluj, scor 1-1.

Președintele CCA a subliniat însă și că FCSB ar fi trebuit să primească un penalty, într-un meci în care VAR-ul nu a funcționat.

„S-au mai întâmplat și în alte campionate ca în primul an lucrurile să nu meargă chiar perfect și atunci vedem unele întârzieri la reluarea jocului, pentru că au unele dificultăți în cabină acolo să pună liniile, uneori nu funcționează, sistemul se defectează”, a spus Marius Avram.

Kyros Vassaras, reproșuri pentru arbitri după debutul Superligii: „Un fault grosolan! Ar fi trebuit cartonal roșu!”

Kyros Vassaras s-a referit în mod special la cele două meciuri importante ale primei etape: CFR Cluj – Rapid 1-0 și FCSB – Universitatea Cluj 1-1.

Șeful CCA consideră că penalty-ul acordat Rapidului a fost acordat corect, iar el nu trebuia repetat, după ce Bălgrădean a respins șutul de la 11 metri trimis de Albu.

„Penalty-ul este acordat corect. Înainte de executarea penalty-ului, arbitrul le-a reamintit tuturor jucătorilor ce au de făcut. În momentul lovirii balonului, portarul avea piciorul pe linia porții înainte de a apăra șutul. Astfel, acțiunea portarului este regulamentară, iar parada sa este realizată în mod corect”, a afirmat Vassaras.

În schimb, Kyros Vassaras consideră că au fost două greșeli mari pe Arena Națională. FCSB ar fi trebuit să primească un penalty, dar și un cartonaș roșu.

Prima fază analizată a fost hențul comis în careul nou-promovatei Universitatea Cluj de Romario Pires: „În această situație, mingea cade pe brațul apărătorului, iar acesta o joacă cu mâna. Arbitrul, în mod eronat, lasă jocul să continue, considerând că mâna se afla într-o poziție naturală. VAR verifică circumstanțele care în mod normal conduc spre o abatere. Din păcate, în acest meci, VAR nu a putut recomanda reexaminarea fazei întrucât monitorul de la marginea terenului nu a funcționat deloc de la start și până la finalul primei reprize. După cum puteți vedea, asistenul VAR și-a folosit telefonul mobil pe post de cronometru. Motivul este pentru a contabiliza toate momentele de oprire a jocului din fiecare repriză. El trebuie să informeze arbitrul despre timpul efectiv pierdut. Pentru transparență, CCA consideră că arbitrii, de fapt asistenții VAR, pot folosi alte tipuri de dispozitive pentru a cronometra”, a spus Vassaras, pentru FRF TV.

Meciul de fotbal dintre FCSB si U Cluj, contand pentru SuperLiga Liga 1, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 17 iulie 2022. © FOTO:Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES

Apoi, Vassaras consideră că Sorin Șerban ar fi trebuit eliminat: „La începutul meciului, arbitrul și al patrulea oficial nu au putut identifica acest fault grosolan. Trebuie pedepsit cu o lovitură liberă directă și cartonaș roșu. Arbitrul acordă galben pentru un atac imprudent. VAR verifică toate criteriile pentru un posibil cartonaș roșu, iar CCA regretă că nu s-a putut interveni. Piciorul se îndreaptă spre piciorul și tibia adversarului”, a completat șeful CCA.

Aventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”.

În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care … citește mai mult
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close