Entertainment

Klaus Iohannis l-a sunat pe Volodimir Zelenski! Ce promisiune i-a făcut în plin război: „A început deja să trimită primele ajutoare”In articol:


S-au împlinit 18 zile de când armata lui Putin încearcă să cucerească Ucraina, iar de atunci militarii ucraineni fac toate eforturile posibile pentru a-și apăra țara, iar până acum reușesc cu greu. Nicio țară nu poate sprijini țara lui Zelenski cu trupe militare, însă mai multe state au decis să ajute prin alte mijloace.

România este unul dintre statele care, de la debutul războiului, a ajutat refugiații și a încercat să găsească soluții pentru a sprijini ucraina în aceste vremuri grele, în care pacea din Europa a fost compromisă. 

Pe rețelele de socializare, președintele Ucrainei este foarte activ și mereu în contact cu poporul său, pentru a-i ține la curent cu informații de actualitate legate de conflictul militar cu Rusia. Acesta a dezvăluit că a avut conversații cu președintele Slovaciei și al României, cărora le-a mulțumit pentru tot ajutorul acordat țării sale. 

„Continuăm discuțiile cu partenerii internaționali. I-am informat pe președinta Zuzana Caputova și pe președintele Klaus Iohannis legat de contracararea agresiunii ruse, crimele de război ruse, mai ales asupra civililor și le-am mulțumit pentru sprijinul acordat poporului ucrainean. Am discutat și de drumul nostru spre Uniunea Europeană”, a scris președintele Volodimir Zelenski pe Twitter.

Citeste si: Volodimir Zelenski se predă? Anunţul momentului, din Ucraina: „M-aş gândi la viaţa oamenilor mei”- bzi.ro

Klaus Iohannis

[Sursa foto: presidency.ro]

Klaus Iohannis: „ Centrul umanitar din Suceava a început deja să trimită primele ajutoare”

Citeste si: Mesajul dureros al unei mame din Ucraina, după ce fiul ei, pilot în armata rusă, și-a bombardat propria țară: „Am fost copleșită de rușine”

Tot pe platforma Twitter, șeful statului a anunțat în urmă cu doar câteva momente că a discutat cu Volodimir Zelenski, pe care l-a informat cu privite la ajutoarele care au plecat acum din Suceava și sunt în

drum spre Ucraina. Totodată, peședintele României l-a asigurat pe omologul său de faptul că toți refugiații ucraineni care ajung pe meleagurile românești vor avea parte de cea mai călduroasă primire. 

Citeste si: Un ucrainean de 30 de ani s-a deghizat în soția lui și a încercat să treacă ilegal granița în România! Ce l-a dat de gol?

„Tocmai am avut o conversație telefonică cu președintele Zelenski.
L-am asigurat de întreg sprijinul României pentru Ucraina și la nivel bilateral și în interiorul UE. Centrul umanitar din Suceava a început deja să trimită primele ajutoare. Vom avea grijă de toți cetățenii ucraineni care ajung în România”,
a transmis și președintele Klaus Iohannis, în urmă cu doar câteva momente.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.