Entertainment

Juriul, alcătuit din cinci bărbați și două femei, îi dă dreptate lui Johnny Depp în procesul contra lui Amber Heard


Un juriu din Statele Unite i-a găsit vinovați atât pe Amber Heard cât și pe Johnny Depp pentru calomnie în procesele intentate de unul contra celuilalt. Totuși, juriul i-a acordat mai multe daune lui Depp, ceea ce înseamnă un câștig pentru actor, scrie CNN.

Depp a dat-o în judecată pe Heard, fosta soție, pentru calomnie după un articol din 2018 pe care actrița l-a scris pentru The Washington Post, în care ea s-a prezentat drept „o persoană publică care ilustrează abuzul casnic”. Deși Depp nu a fost menționat explicit în articol, actorul consideră că a fost indicat implicit, ceea ce l-a costat pierderea unor roluri bănoase.

Depp a declarat că verdictul „i-a dat liniște”.

Heard și-a dat fostul soț în judecată la rândul ei pentru calomnie din cauza declarațiilor făcute de Depp la adresa ei. Verdictul juriului a fost că Heard l-a calomniat pe Depp în trei declarații diferite în The Washington Post, iar Depp a calomniat-o pe Heard cu o declarație făcută de avocatul său.

„Verdictul anulează ideea că violența contra femeilor este ceva grav” (Amber Heard).

Juriul i-a acordat lui Depp daune de 10 milioane, plus 5 milioane daune punitive (cazul în care judecătorul sau juriul stabilesc că comportamentul sau acțiunile inculpatului au fost scandaloase sau rău intenționate, instanța va impune o pedeapsă prin daune punitive – n.red.)

Lui Heard i s-a acordat 2 milioane daune fără daune punitive.

Într-o declarație dată după verdict, Depp susținea că afirmațiile lui Heard au avut „un impact seismic asupra vieții și carierei mele. Și, după șase ani, juriul mi-a dat viața înapoi”. Depp a mai declarat că a fost „copleșit de declarațiile de iubire și de susținerea imensă și bunătatea primită din întreaga lume” și că verdictul „i-a dat liniște”.

Desigur, Heard a declarat ceva total diferit, considerându-se dezamăgită și rănită: „Dezamăgirea pe care o simt azi e dincolo de cuvinte”, a spus Heard. „Sunt sfâșiată că un munte de dovezi nu a reușit să stea în fața puterii, influenței și carismei fostului meu soț. Sunt și mai dezamăgită de ceea ce înseamnă acest verdict pentru alte femei. Este un pas înapoi. Dă timpul înapoi către o vreme când femeile care vorbeau împotriva violenței erau făcute de rușine și umilite. Anulează ideea că violența contra femeilor este ceva grav. Cred că avocații lui Johnny au reușit să convingă juriul să ignore subiectul discursului liber și să ignore dovezi care ne-au făcut să câștigăm în instanță în Anglia. Sunt tristă că am pierdut. Dar sunt și mai tristă că am pierdut un drept ca cetățean american – să vorbesc deschis și liber.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close