Entertainment

Instanțele pot anula hotărârile guvernanților de a închide cinematografele în pandemie


Instanţa supremă din Belgia a anulat decizia guvernului de a închide sălile de cinema, impusă în cursul săptămânii trecute pentru a pune capăt unei erupţii de cazuri noi de COVID, scrie Variety.

Prim-ministrul Belgian Alexander De Croo a anunţat închiderea mai multor săli de cinema pentru a preveni răspândirea variantei Omicron, pe 22 decembrie, permiţând restaurantelor şi barurilor să rămână deschise până la ora 11 seara. Industria de film a organizat proteste şi a mai multe demonstraţii în toată ţară.

Consiliul de Stat a decretat marţi că nu înţelege cum „instituţiile culturale precum sălile de cinema pot fi locuri periculoase pentru sănătate şi pentru viaţa oamenilor şi care favorizează răspândirea coronavirusului, astfel încât să trebuiască să fie închise”, a anunţat conform canalului de ştiri BFMTV.

În Franţa, recordul a fost stabilit cu peste 100.000 cazuri noi de COVID anunţate în numai 24 de ore pe 25 decembrie, iar guvernul a anunţat că interzice consumarea alimentelor şi a băuturilor în cinematografe de pe 3 ianuarie, timp de trei săptămâni. Ca parte dintre aceste noi măsuri anunţate de către premierul Jean Castex, adunările publice vor fi limitate la 2000 de persoane la interior şi 5000 de persoane la exterior, iar în baruri şi cafenele servirea se va limita la clienţi care au loc la mese.

Danemarca şi Olanda sunt, acum, singurele ţări care au închis cinematografele, în timp ce alte ţări precum Islanda şi Norvegia şi-au limitat capacitatea de primire a publicului în săli. Între timp Olanda a fost în lockdown de pe 19 decembrie încoace şi va menţine aceste restricţii cel puţin până la mijlocul lui ianuarie.

 sursa foto pymnts.comSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.