Entertainment

Îngrijorător! A fost descoperit și cel de-al treilea caz de botulism în județul SuceavaEste alertă medicală în România, după ce o fetiță de șapte ani din Suceava a fost diagnosticată cu botulism. Cea mică trăiește în comuna Zvoriștea, iar modul cum s-a îmbolnăvit este unul îngrijorător. Este cel de-al treilea caz descoperit în acest județ, în anul 2022.

Copilul de 7 ani din comuna Zvoriștea, județul Suceava, se afla pe câmp, alături de familia ei, în momentul în care a mâncat o conservă depozitată în condiții improprii. Puțin timp mai târziu, fetița a manifestat tulburări digestive, iar la câteva zile distanță a aflat că suferă de botulism.

CITEȘTE ȘI: BOALA MORTALĂ CARE PRODUCE SÂNGERĂRI NAZALE. SEMNELE NU TREBUIE IGNORATE!

Al treilea caz de botulism de anul acesta descoperit în Suceava

Se pare că nu este singurul caz de botulism depistat  anul acesta în județul Suceava. De la începutul anului și până în prezent, au mai existat și alte două persoane infectate cu această bacterie, care locuiesc în același județ.

Familia fetei a dus-o pe aceasta la Spitalul de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, după 5 zile de la debutul bolii. Apropiații au observat că simptomele ei nu se îmbunătățeau așa că și-au dat seama că era ceva grav. Apoi, medicii de la secția Pediatrie au solicitat ajutorul infecționiștilor, după ce au exclus o toxiinfecție alimentară. Este interesant faptul că niciun alt membru al familiei nu a avut probleme de sănătate, în afară de micuță.

După mai multe analize, medicii au stabilit verdictul: copila a fost diagnosticată cu botulism. Boala apare extrem de rar la copii, acesta fiind primul caz depistat de doctorii de la Spitalul de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, conform medicului-șef al secției Boli Infecțioase, Monica Terteliu.

Din fericire, fetița în vârstă de 7 ani a reacționat excelent la tratamentul administrat de medici. A contat enorm și faptul că diagnosticul nu a întârziat, scrie MonitorulSV. 

”Copilul a fost diagnosticat la timp și a reacționat foarte bine la serul antibotulinic și astăzi (n.r. luni, 25 iulie) va fi externat”, a precizat dr. Terteliu.

Ce este, de fapt, botulismul

Botulismul este o boală rară, paralitică ce poate deveni fatală, generată de toxina produsă de bacteria Clostridium botulinum. Boala se manifestă prin lipsa puterii, vedere încețoșată, stări de oboseală și dificultăți de vorbire. Acestea pot fi urmate de o slăbiciune a mușchilor brațelor, pieptului și picioarelor. Boala nu afectează, de obicei starea de conștiență și nu cauzează febră.

VEZI ȘI: UN BĂRBAT DIN IAŞI A MURIT DUPĂ CE A MÂNCAT O CONSERVĂ DE PEŞTE! CE BOALĂ A CONTACTAT

 

 

 Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close