Sports

Flavius Boroncoi, concluzii după UTA


Cedând cu 0-4 în deplasarea de la UTA, tânăra echipă a celor de la Gaz Metan Mediaș a fost „carne de tun” la Arad, cu toate că lui Flavius Boroncoi nu îi convine deloc expresia.

„Nu sunt carne de tun, acum ei au o șansă pe care mulți nu au avut-o. De fapt, sunt sigur că doi băieți vor continua în liga 1, așa că nu sunt de sacrificiu, sunt jucători de fotbal profesioniști, joacă de plăcere și pentru a urca mai sus. Ca să câștigi în viață trebuie să și pierzi, toate au rostul lor, pierd, dar va veni și momentul când vor câștiga. Eu chiar vreau să le mulțumesc jucătorilor pentru atitudine, suntjucători tineri, majoritatea dintre ei născuți în 2003. Se acumulează oboseala și pentru ei, au venit la un ritm cu care nu sunt obișnuiți. O să avem probleme din cauza asta, dar eu sper să le depășim”, a spus tehnicianul sibienilor.

Plătiți de UEFA, cazați de LPF

Recunoscând că toate cheltuielile cu deplasările sunt asigurate de Liga Profesiniostă de Fotbal, Boroncoi a adăugat: „Mă bucur pentru copii, au primit de la UEFA bani pentru punctele de la Academie și au fost plătiți. Mai departe, nu se știe ce va fi din vară. Avem depunctări, dacă nu se plătesc datoriile, nu cred că va fi nici Liga a 2-a. Ar fi benefic pentru noi, pentru copii, dar nu sunt eu în măsură să decid aceste lucruri. Nu sunt în măsură să spun eu sub ce formă va continua Gazul, autoritățile locale poate vor face o altă echipă…nu știu ce să spun.”

Flavius Boroncoi: „Vrem să dăm un gol, nu știu când vom reuși să facem asta”

Cât despre jocul de la Arad, Boroncoi nu a avut prea multe de spus: „Clar, UTA era favorită, are calitate mai mare, jucători valoroși, nu puteam să omit această chestie. Au redus motoarele și vreau să îi mulțumesc pentru asta lui Ionuț Badea. Știam că trebuie să jucăm cu atitudine, nu avem calitatea de Liga 1 a UTA-ei sau a lui Botoșani, care se bat pentru locul 7. Noi vrem să dăm un gol, nu știu când vom reuși să facem asta.”

De ce mai stau jucătorii străini la Mediaș?

După ce Matricardi s-a întors în Argentina, Gazul mai contează doar pe doi „stranieri” dintre seniori.

„Mathaus a venit după o accidentare de 7-8 luni, vrea să joace. Lui Junior îi plac mult tinerii, îi încurajează, vorbește cu ei la antrenamente și la sală, asta l-a făcut să rămână la Mediaș”, a spus Boroncoi despre fundașul originar din Insulele Capului Verde și mijlocașul din Guinea Bisau.

Runda viitoare, Gazul o gazduiește pe CS Mioveni, echipă ce tocmai a scăpat de locul de baraj pentru menținerea în Liga 1.

Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close