Entertainment

EXCLUSIV! Detalii in premieră despre fuga Elenei Udrea prin vama Giurgiu: „Noi nu o puteam împiedica”In articol:


După ce Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani cu executare în dosarul „Gala Bute” și nu a fost găsită în București de poliție, autorităție de la frontiera Giurgiu au confirmat că fostul ministru a părăsit teritoriul României în dimineața zilei de joi.

Pentru că mandatul de arestare a fost emis mai târziu, poliția de frontieră nu a putut să-i interzică trecerea graniței.

Elena Udrea nu se afla sub control judiciar

Elena Udrea a fost dată în urmărire generală după ce Poliția Capitalei a căutat-o la domiciliul din Corbeanca și nu a găsit-o acasă. Pentru că nu era nici urmă de fostul ministru în București, autoritățile au verificat dacă Udrea a părăsit sau nu țara.
Poliția de Frontieră Giurgiu a confirmat ulterior că Udrea a ieșit din țară, dar că a făcut-o în mod legal, pentru că în dimineața zilei de joi nu fusese luată nicio măsură împotriva ei.

„Persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente. Precizăm faptul că, Poliţia de Frontieră Română pune în aplicare, potrivit atribuţiilor stabilite de legislaţia naţională privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, măsurile de restricţionare a dreptului la liberă

circulaţie a persoanelor în condiţiile art. 40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, din punct de vedere al atribuţiilor instituţionale, dacă o persoană, cetăţean român, se prezintă la ieşirea din ţara şi îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniu, acesteia i se permite continuarea călătoriei”, a transmis Poliția de Frontieră Giurgiu.

Citeste si: Simina Loica și Alex Zănoagă, la un pas să se despartă?: „Eu le-am zis să se oprească”- kfetele.ro

Citeste si: Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare. Fostul ministru merge după gratii- bzi.ro

Citeste si: EXCLUSIV! Toate drumurile Elenei Udrea duc la închisoare! Ce se întâmplă după fuga eșuată din țară: „Se analizează mandatul european”

Roxana Popazu, Inspector Principal la Poliția de Frontieră Giurgiu: „Dacă o persoană nu are interdicții sau mandat, poate să treacă granița.”

Elena Udrea a fost prinsă de poliția din Bulgaria în Kulata, în apropierea graniței cu Grecia. Aceasta se află în arestul autorităților din Petrici și urmează să fie extrădată, după ce instanța din Bulgaria va analiza mandatul de arestare și va da undă verde.

Contactată de redacția WOWbiz.ro, Roxana Popazu, Inspector Principal la Poliția de Frontieră Giurgiu, a întărit spusele din comunicatul mai sus menționat și a explicat că un cetățean nu poate fi arestat la vamă fără să fi comis, oficial, o ilegalitate.

„Noi nu o puteam împiedica să iasă din țară. A părăsit România legal în dimineața zilei de joi, pentru că sentința încă nu fusese dată. Dacă nu există un mandat de arestare pe numele persoanei în cauză sau nu are alte interdicții, poate să treacă granița”, le-a spus Roxana Popazu jurnaliștilor WOWbiz.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close