Entertainment

Este anunțul momentului! Toți angajații din România trebuie să afle astaParlamentul a aprobat recent un nou proiect de lege. Prin intermediul acestuia, toți angajații din România vor putea să afle ce puteau doar angajații. Legea îi va scuti de toată birocrația care este necesară acum. 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat recent un proiect de lege prin care angajații vor putea să-și vadă REVISAL-ul de acasă. Românii vor avea acces la Registrul de evidenţă a salariaţilor, unde vor putea verifica dacă angajații le-au plătit taxele către stat. 

Angajații vor putea vedea cu exactitate ce date le figurează în REVISAL. Prin intermediul acestui proiect, vor avea acces și la vechimea în muncă. Astfel,  nu vor mai fi nevoiți să păstreze toate foile de plecare de la locul de muncă, pentru pensionare. (CITEȘTE ȘI: Femeie din Capitală, atacată de o haită de câini pe Lacul Morii. Victima a fost transportată de urgență la spital)

Ce presupune noua lege. Cum îi va afecta pe toți angajații din România

Legea prin care se vor putea vizualiza datele din REVISAL va facilita procesul de verificare pentru fiecare angajat. În plus, aceștia vor avea afișat în platformă și nivelul de studii și specialitatea, pentru a facilita procesul de angajare. 

Proiectul adoptat astăzi, iniţiat de mine în 2021, aduce normalitatea în România, oferind angajaţilor posibilitatea de a accesa online datele din Registrul de evidenţă a salariaţilor. Vor avea, astfel, dovada vechimii în muncă, iar în acelaşi timp vor putea să se asigure că le-au fost plătite de către angajator toate contribuţiile. 

Practic, proiectul repară o rotiţă defectă de pe piaţa muncii. În prezent, pentru a obţine dovada vechimii în muncă, salariaţii fie trebuie să facă drumuri la inspectoratele teritoriale de muncă – ceea ce înseamnă stat la cozi, numere de înregistrare, timp pierdut şi drumuri inutile -, fie apelează la foştii angajatori. Proiectul elimină toate aceste probleme, oferindu-le acces online, în doar câteva click-uri” , a declarat Cristina Prună, vicepreşedinte al Comisiei de industrii din Camera Deputaţilor. (CITEȘTE ȘI: Este interzis în România! Se dă lege la nivel național)Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.