Entertainment

Cum și-a petrecut Adolf Hitler ultimele clipe din viață. Au trecut 77 de ani de la moartea dictatoruluiIn articol:


Adolf Hitler a fost un politician german de origine austriacă, lider al Partidului Muncitoresc German Național-Socialist, cancelar al Germaniei din 1933, iar din 1934 conducător absolut al Germaniei.

Astăzi, 30 aprilie 2022, se împlinesc 77 de ani de la moartea lui Adolf Hitler. Iată cum și-a petrecut dictatorul nazist ultimele clipe din viață!

Au trecut 77 de ani de la moartea lui Adolf Hitler

Adolf Hitler a fost liderul (Führerul), sau dictatorul necontestat, al Germaniei din 1933, când a ajuns la putere și până la 30 aprilie 1945, când s-a sinucis în buncărul său din Berlin.
Acesta s-a născut în Austria în anul 1889, iar inițial nu a avut noroc în viață, devenind semivagabond în Viena de dinainte de Primul Război Mondial. Hitler a fugit din Austria în anul 1913 și a servit în armata germană în timpul Primului Război Mondial.

Cum și-a petrecut Adolf Hitler ultimele clipe din viață. Au trecut 77 de ani de la moartea dictatorului

[Sursa foto: Shutterstock]

Adolf Hitler a devenit ulterior liderul Partidului Muncitoresc Național-Socialist German de extremă dreaptă, cunoscut și sub numele de Partidul Nazist, la începutul anilor 1920.

Citeste si: Ce se întâmplă dacă pui o rolă de hârtie igienică în frigider? Trucul la care apelează gospodinele din întreaga lume- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Austriacul a susținut naționalismul radical și ideea potrivit căreia evreii erau responsabili de înfrângerea Germaniei în Primul Război Mondial.

Astfel, Adolf considera că măreția Germaniei putea fi restabilită prin eliminarea evreilor și a altor rase inferioare. De altfel, conducătorul nazist și-a definit ideologia de bază în cartea sa „Mein Kampf” (Lupta mea), publicată în 1925-1926. Această carte a început să o scrie în închisoare după cunoscutul eșec „Beer Hall Putsch” (Puciul de la berărie) din noiembrie 1923.

Astăzi se împlinesc 77 de ani de când Adolf Hitler s-a sinucis după eșecul avut în Cel de-al Doilea Război Mondial.

Iată cum și-a petrecut conducătorul nazist ultimele clipe din viață!

Citeste si: Un solist de muzică populară are în colecţie goarna lui Hitler

Cum și-a petrecut dictatorul nazist ultimele clipe din viață

Dictatorul nazist Adolf Hitler a decis să își pună capăt zilelor în ziua de 30 aprilie 1945, după ce și-a dat seama că avea să iasă necâștigător în Cel de-al Doilea Război Mondial. Ultimele sale cuvinte au fost descoperite într-un jurnal pierdut până acum, care a aparținut pilotului liderului nazist, notează digi24.ro. Acest jurnal a fost publicat sub titlul „I was Hitler’s Pilot” („Am fost pilotul lui Hitler”) și menționează ultimele cuvinte pe care Fuhrer-ul i le-a spus: „Îmi pun capăt astăzi.”. Astfel, după câteva momente, Adolf Hitler și-a luat viața împreună cu soția lui, Eva Braun.

Citeste si: Cum și de ce îmbrățișa Hitler o fetiță evreică pe nume Rosa

„Hitler a venit la mine și mi-a luat ambele mâini. Baur, vreau să-mi iau la revedere de la tine. E timpul. Generalii mei m-au trădat, iar soldații nu mai vor să continue, așa că eu nu mai pot merge înainte. Am încercat să-l conving că încă mai sunt avioane disponibile și că l-aș putea trimite în Japonia sau Argentina”, rememora pilotul, potrivit digi24.ro.

„Războiul se va sfârși odată cu căderea Berlinului. Iar eu stau alături sau cad odată cu Berlinul. Un bărbat trebuie să-și adune curajul pentru a suporta consecințele- așa că eu îmi pun capăt acum. Știu că mâine milioane de oameni mă vor înjura- așa e soarta. Rușii știu foarte clar că sunt aici, în acest buncăr, și mi-e teamă că vor folosi gaze lacrimogene.(…) Îmi pun capăt astăzi”, i-a spus Hilter lui Baur, pilotul său.

După aceea, liderul nazist i-ar fi dăruit pilotului Baur o pictură deosebit de valoroasă, în semn de mulțumire pentru cei 12 ani de serviciu. Apoi s-a sinucis.

Sursă: digi24.roSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close