Entertainment

Consiliul European a făcut anunțul despre roamingul mobil. Este valabil până în 2032În urma reuniunii Parlamentului European, Consiliul European a aprobat prelungirea regimului de roaming la aceleași prețuri până în anul 2032. Cetățenii care merg în străinătate nu vor avea grija serviciilor mobile taxate suplimentar. 

Consiliul European a stabilit o reglementare conform căreia cetățenii europeni vor putea să sune, să trimită mesaje și să intre pe internet fără costuri suplimentare. Legea este valabilă doar pentru cei care circulă în cadrul Uniunii Europene. 

„Acesta sporește transparența în ceea ce privește serviciile care pot face obiectul unor costuri suplimentare și, în același timp, îi va proteja pe clienți de șocurile unor facturi cauzate de roamingul accidental în rețelele de telefonie mobilă nonterestre atunci când se află pe feriboturi sau în avioane”, au anunțat autoritățile. (CITEȘTE ȘI: Structura anului școlar 2022-2023 a fost publicată în Monitorul Oficial. Care sunt modificările cele mai importante)

Valabil până în 2032. Ce spune Consiliul European

Consiliul European a ales să prelungească această măsură pentru ca cetățenii uniunii să nu se confrunte cu costuri imense când călătoresc în cadrul statelor membre. 

„Reînnoirea regulilor va garanta că oamenii pot suna, trimite mesaje text și naviga pe internet în timp ce călătoresc în alte țări ale UE decât cea în care locuiesc, fără să se teamă de un șoc teribil atunci când primesc factura operatorului”, a afirmat Consiliul European printr-un comunicat de presă. 

Consiliul Uniunii Europene a precizat faptul că măsura ar putea deveni permanentă, pentru a facilita comunicarea la prețul pieței. De asemenea, vor fi asigurate măsuri pentru a fi controlată calitatea serviciilor. 

„Politica utilizării rezonabile, care este menită să prevină roamingul permanent, va continua. Comisia poate sugera modificări ale acesteia după o analiză aprofundată a pieței și o evaluare corespunzătoare a impactului potențial. Regulamentul revizuit include de asemenea măsuri menite să asigure o bună experiență a clienților în ceea ce privește calitatea serviciilor și accesul la serviciile de urgență, inclusiv pentru persoanele cu nevoi speciale”, se arată în comunicatul de presă. (CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis a promulgat legea! Anunț important pentru cei care vor să se pensioneze)Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close