Sports

”Conducerea a făcut o mare greșeală!”. Motivul real al demisiei  • Liga 1: U Craiova 1948CS Mioveni, vineri, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: ChindiaDinamo, vineri, 20:30, Digi Sport 1

Cristian Sandu a demisionat de la Dinamo, în urmă cu câteva zile, după mai mult discuții avute cu conducerea echipei, în urma cărora ”nu s-a ajuns la un numitor comun”, după cum chiar acesta a afirmat.

Mai exact, dinamoviștii nu stau deloc bine din punct de vedere financiar, iar noi investiții în tehnică modernă de recuperare sunt imposibile. Ceea ce ar putea însemna noi accidentări pentru formația lui Dusan Uhrin Jr., în perioada următoare, iar preparatorul fizic nu și-ar fi asumat răspunderea.

Cristian Sandu: ”Mi-am asumat decizia. Am considerat-o ca pe o provocare”

Iată cum s-au derulat lucrurile la Dinamo, în ultimele luni, și de ce clubul a ajuns să piardă câte 2-3 jucători, accidentați, după fiecare partidă din Liga 1, în viziunea fostului preparator fizic. Cristian Sandu a vorbit despre cele mai importante aspecte ale echipei, în ultimele luni petrecute la club.

Cu privire la situația actuală a jucătorilor accidentați de la Dinamo, țin să clarific aceste aspecte în calitate de fost preparator al FC Dinamo și să expun cu adevărat ce s-a întâmplat. Cu câteva zile înainte de începerea campionatului a fost numit antrenor principal Dario Bonetti. Concomitent cu venirea lui am fost contactat și ofertat de către club prin președintele Iuliu Mureșan. Deși știam că urmă să ajung la un club cu anumite probleme la momentul acela, mi-am asumat decizia și am considerat-o că pe o provocare. Mi-am dorit să ajut acest club atât de mare, care este Dinamo, aflat într-o situație delicată.

Condiția fizică a jucătorilor, la startul campionatului, era mult sub standardele și nivelul Ligii 1, pe fondul lipsei de antrenamente, a unui lot neexperimentat, dar mai ales de faptul că la echipa au sosit jucători juniori de la U19 care nu evoluasera niciodată în primul eșalon. Din păcate carențele condiției fizice și lipsa de experiență a tinerilor jucători și-au spus cuvântul ulterior, iar pentru Dinamo a urmat o perioada cu multe rezultate negative.După opt etape, Dario Bonetti a fost dat afară, iar apoi a fost instalat antrenor Mircea Rednic”, a explicat Cristian Sandu, pe contul personal de Facebook.

Cristian Sandu: ”Am refuzat să semnez rezilierea!”

Venirea lui Mircea Rednic la echipă nu i-a priit deloc lui Cristian Sandu. ”Puriul” venise cu oamenii lui și avea nevoie de serviciile sale, chiar dacă se afla sub contract. A refuzat să rezilieze înțelegerea cu ”câinii” și a fost trimis să-i pregătească separat pe jucătorii care nu prindeau lotul din diverse motive.

Tot atunci, președintele clubului Iuliu Mureșan m-a anunțat că a hotărât să îmi rezilieze contratul pe motiv că antrenorul a hotărât să aducă un alt preparator fizic cu care a mai colaborat. Am considerat acest lucru nedrept și am refuzat rezilierea. Apoi mi s-a comunicat să nu mă mai prezint la antrenamente deși eram sub contract. Am refuzat și acest lucru, ajungând la decizia comună de a mă ocupă de antrenamentul jucătorilor care nu prind lotul, în afară programului echipei. Perioada mandatului lui Mircea Rednic a durat până la terminarea anului calendaristic, când a fost demis”, a completat Cristian Sandu.

După plecarea lui Mircea Rednic, haosul a continuat la Dinamo. Chiar dacă îl avea pe Cristian Sandu la îndemână, Flavius Stoican nu a inclus în staff-ul său niciun preparator fizic! Un lucru greu de conceput la o echipă profesionistă de fotbal, fie ea și din România.

Revenind la situația actuală a jucătorilor care au suferit multe accidentări în ultima perioadă, consider că o mare greșeală pe care a făcut-o conducerea clubului este că în timpul mandatului lui Flavius Stoican, în componența staff-ului, nu a existat niciun preparator fizic. Un lucru anormal pentru un club din prima ligă, mai ales unul de talia lui Dinamo. S-a ratat, astfel, o bună ocazie în care s-ar mai fi putut dezvoltă nivelul de pregătire fizică a jucătorilor pentru a două parte a campionatului. Acest lucru se face în pauză de iarnă.

După reluarea campionatului, echipa a înregistrat o serie de rezultate negative, timp în care s-a putut observa o lipsă acută a pregătirii fizice. Mai mult decât atât, a urmat și un șir lung de accidentări care a redus considerabil validitatea lotului . A venit apoi demisia lui Flavius Stoican, iar conducerea a decis aducerea lui Dusan Uhrin”, a adăugat Cristian Sandu.

Cristian Sandu: ”Nu am ajuns la un numitor comun!”

După numirea lui Dusan Uhrin Jr., administratorul special al lui Dinamo, Iuliu Mureșan, a dorit să-l coopteze din nou la nivelul primei echipe pe Cristian Sandu, după cinci luni de ”exil”. Cu toate acestea, după mai multe discuții cu acesta, preparatorul fizic a decis că nu-și mai poate continua activitatea la Dinamo.

Am decis, în urmă primelor antrenamente făcute pe fondul situației accidentărilor multiple, să prezint conducerii o strategie în ceea ce privește pregătirea fizică. Nu am ajuns, însă, la un numitor comun, iar această situație a dus la hotărârea mea de a demisiona. Îmi doresc enorm că echipa să-și atingă obiectivul de a rămâne în prima liga, la fel cum își doresc toți cei care iubesc Dinamo”, a conchis Cristian Sandu.

Etichete: dusan uhrin jr , flavius stoican , cristian sandu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată dinSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.