Entertainment

Ce se întâmplă cu vârsta de pensioare. Legea Pensiilor va fi modificatăVești bune pentru acești români. Legea care le permite anumitor salariați să iasă mai devreme la pensie a fost publicată în Monitorul Oficial, în această săptămână. De când va intra în vigoare și care sunt categoriile de oameni ce vor beneficia de acest lucru.

Săptămâna aceasta, Legea nr. 74/2022 pentru completarea art. 30 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 315 din 31 martie 2022.

Aceste modificări sunt destinate personalului care a lucrat în  termocentralele pe bază de cărbune şi în extracţia de cărbune să iasă mai repede la pensie.

CITEȘTE ȘI: VESTEA MOMENTULUI PENTRU PENSIONARI. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PUNCTUL DE PENSIE

Prezenta lege prevede ca la articolul 30 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, după alineatul (43) se introduce un nou alineat, alineatul (44), cu următorul cuprins:

(44) Este asimilată stagiului de cotizare în condiţii speciale de muncă perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001, în care salariaţii au desfăşurat activităţi dintre cele prevăzute la alin. (1) lit. i), în locurile de muncă încadrate conform legislaţiei anterioare în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă.

Românii care vor ieși mai devreme la pensie

Vor beneficia de reducerea de vârstă aplicată grupei de muncă cei care au desfășurat activităţi de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, ce includ şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui.

Prezenta lege intră în vigoare la 3 zile de la data publicării.

VEZI ȘI: CÂT COSTĂ SĂ ÎȚI CUMPERI 6 ANI DE VECHIME. AȘA IEȘI LA PENSIE MAI REPEDE

 

 Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close