Entertainment

Ce pierderi a suferit, de fapt, Rusia! Câte echipamente au fost distruseArmata rusească a pierdut un număr mare de vehicule, tancuri, stații de comunicare, artilerie, lansatoare multiple de rachete, avioane, drone și multe altele, potrivit unui documentar realizat de Gândul.ro. Mai jos veți găsi o întreagă listă cu pierderile majore suferite de Federația Rusă, de la începerea războiului în Ucraina și până acum.

Mai mult de 40 de zile de război și mii de echipamente de luptă distruse. Războiul din Ucraina continuă, iar pierderile Rusiei cresc de la o zi la alta.

Portalul militar Oryx Spioenkopp a întocmit o listă a pierderilor armatei Kremlinului, însă aceasta conține doar tehnica de luptă. Concret, pe listă sunt doar vehiculele a căror pierdere este documentată video sau foto.

În total, există 2.304 de vehicule, dintre care 1.207 au fost distruse, 41 au fost avariate, 234 abandonate şi 913 capturate.

Câte tancuri a pierdut, de fapt, Rusia

Între pierderile Rusiei lui Putin se află şi 410 tancuri de diverse modele. Dintre acestea, 194 au fost distruse, 6 au fost serios avariate, 42 au fost abandonate, dar 168 au fost capturate. Cele mai multe, 243 de unităţi mai exact, sunt model T-72 în diverse variante construite. T-72 este un tanc de luptă din a doua generaţie, proiectat şi fabricat, iniţial, în Uniunea Sovietică.

Dezvoltat începând cu T-62 ca opțiune mai ieftină decât T-64, modelul T-72 a fost exportat în peste 40 de țări și produs în peste 30.000 de unități, realizări care i-au conferit titlul de cel mai popular tanc din lume.

Actualizat constant pe parcursul vieții sale operaționale, T-72 a evoluat de la platforma originală pe care se baza.

Printre cele mai cunoscute versiuni sunt: a doua generație de tancuri T-72A introduse în Uniunea Sovietică în 1979, a treia generație de tancuri T-72B3 introduse în Rusia în 2010 și T-72B3M , ultima versiune în ordine cronologică, a cărei dezvoltare a fost finalizată în 2016.

Armamentul principal al T-72 este 2A46M cu diametru de 125 mm , arma standard a tuturor tancurilor rusești contemporane. Este echipat cu un sistem de stabilizare, care permite tragerea în mișcare.

(CITEȘTE ȘI: LA CE ARMAMENT A RECURS RUSIA ÎN RĂZBOIUL DIN UCRAINA. RACHETELE SPECIALE SUNT ”AȘII” LUI PUTIN)

Tancurile T-90, „victime sigure”

Armamentul secundar include mitraliera coaxială și mitraliera antiaeriană. Rezervorul are și lansatoare de fum. Este pus în mişcare de un motor diesel de 840 de cai-putere şi are o autonomie de 480 de kilometri.

Între pierderile Rusiei se află și tancuri T-64 – 12 unităţi, dar şi mai modernele tancuri din generaţia a treia T-80 – 86 de unităţi – sau chiar vedetele T-90 – 18 unităţi.

T-64 este un tanc principal de luptă dezvoltat și folosit de Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece. Tancul a fost un proiect fundamental diferit de predecesorii săi, seria T-54/55 și T-62. Considerat a fi un model avansat, T-64 nu a fost exportat, fiind folosit doar de Armata Roșie în timpul Războiului Rece.

Totodată, T-64 a fost predecesorul tancului T-80, la rândul său considerat a fi un design avansat în comparație cu modelul T-72. După destrămarea Uniunii Sovietice, stocurile de tancuri T-64 au fost preluate de Rusia, Ucraina și Uzbekistan.

T-90 este un tanc principal de luptă din generația a treia, fabricat la uzinele Uralvagonzavod din Nijni Taghil, Rusia. Până în prezent, au fost construite peste 3.200 de tancuri principale de luptă T-90, iar costul per unitate al variantei T-90MS era de 4,5 milioane de dolari în 2016.

Aduse la stadiul de mit de fosta Armată Roşie, tancurile T-90, alături de alte blindate ruseşti, s-au dovedit victime sigure ale sistemelor de armament moderne primite de ucraineni de la occidentali.

Alte categorii de armament

Rușii au suferit pierderi şi la alte categorii de armament. Au fost pierdute 15 staţii de comunicaţii, 78 de vehicule pentru trupele de geniu, 11 mortiere grele, 48 de piese de artilerie tractată, 76 de unităţi de artilerie autopropulsată, 45 de lansatoare multiple de rachete, 3 tunuri antiaeriene, 11 tunuri antiaeriene autopropulsate, 42 de sisteme rachete antiaeriene şi 4 radare.

Armata rusească ar fi pierdut și 19 avioane de luptă

Țara condusă de Vladimir Putin a mai pierdut şi 19 avioane de luptă, 38 de elicoptere şi 21 de drone. Multe dintre aceste aeronave au fost doborâte de rachetele antiaeriene Stinger.

Această rachetă este echipată cu un cap puternic exploziv, un sistem electronic de comandă și un motor rachetă cu două trepte: un ejector pentru lansare și un motor principal care pornește la o distanță bună de aruncător pentru a preveni arderea acestuia.

Are un dispozitiv care face posibilă distingerea țintei de fundal, detectarea prin contrast, deosebit de utilă pentru interceptarea unei aeronave care zboară la altitudine mică și, mai presus de toate, pentru a garanta stabilitatea atașamentului la țintă în timpul utilizării contramăsurilor termice.

(NU RATA: VEDETE PRO ȘI CONTRA LUI VLADIMIR PUTIN)

Racheta mai are o rază de ţintire de până la 4.800 de metri şi poate ataca ameninţările inamice la joasă altitudine de până la 3.800 de metri, cu o viteză de 2,54 Mach.

Alte pierderi însemnate ale Federației Ruse

În război, Rusia a pierdut și  două trenuri-cisternă și peste 700 de camioane și jeepuri. Aceasta reprezintă mai mult de o zecime din camioanele care aparțin celor 10 brigăzi de suport tehnic-material ale armatei ruse, care transportă provizii, muniție și trupe de la capete de cale ferată la formațiunile din primele linii.

Mai mult, armele distruse trecute în listă sunt cele probate video și foto. Nu se știe cu exactitate situația din teren. Rușii susțin că pierderile sunt mai mici decât cele expuse, iarîn timp ce ucrainenii spun că pierderile pentru armata rusă ar fi mult mai mari.

Documentarea acestui material a fost realizată de Gândul.ro.

(VEZI ȘI: E OFICIAL! VESTEA PE CARE O AŞTEPTA TOATĂ LUMEA: „RUSIA VA REDUCE DRASTIC ACTIVITATEA MILITARĂ ÎN UCRAINA”)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close