Entertainment

Ce i-a cerut Klaus Iohannis lui Joe Biden, la consultări! Decizie importantă pentru securitatea RomânieiIn articol:


Sirenele de război au început să răsune pe continentul european, după decenii de pace, pe 24 februrie 2022, atunci când Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei. Au trecut 55 de zile de la acel moment, iar o lume întreagă privește neputincioasă la drama pe care o trăiesc ucrainenii.

Occidentul a intervenit rapid, iar de-a lungul acestor zile, liderii mai multor state au decis să impună un pache de sancțiuni dure pentru a slăbi economia Rusiei și a-l forța pe liderul de la Kremlin să oprească ceea ce el numește „operațiune militară specială”. 

Pachetul de sancțiuni a produs efecte, însă nu și pe cel dorit, acela de a opri războiul. Klaus Iohannis a participat marți la o discuție cu lideri aliaţi, ai UE şi ai NATO găzduite de preşedintele american Joe Biden, acolo unde a avut o cerere specială. 
El a făcut apel la „acţiuni hotărâte şi coordonate pentru eliminarea dependenţei energetice de Rusia”,  argumentând faptul că, deși războiul încă nu s-a oprit, sancțiunile și-au dovedit eficiența. 

„Președintele Klaus Iohannis a făcut apel la acțiuni hotărâte și coordonate pentru eliminarea dependenței energetice de Rusia, subliniind, de asemenea, că sancțiunile s-au dovedit un instrument eficient. Președintele României a evidențiat, totodată, că țara noastră a susținut pachetele consistente de sancțiuni adoptate la nivel european până la acest moment și va menține coordonarea pentru noi măsuri”, se arată în comunicatul Administrației

Prezidențiale.

Klaus Iohannis

[Sursa foto: presidency.ro]

Citeste si: Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf s-au împăcat? “Amândoi întotdeauna”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Șeful statului român vrea consolidarea flancului estic al NATO în fața amenințării ruse

În cadrul discuțiilor, Klaus Iohannis a condamnat toate atrocitățile comise de armata lui Putin în Ucraina și promite ca România să fie un sprijin de nădejde

pentru Ucraina în aceste vremuri grele de război. Totodată, președintele României a vorbit despre situația securității pe Flancul Estic și cere „ crearea accelerată a Grupului de Luptă în România, ca prim pas în direcția echilibrării și a consolidării prezenței NATO pe Flancul Estic, pe termen lung”.

„Președintele României a condamnat cu fermitate crimele comise de trupele ruse împotriva civililor și continuarea bombardamentelor efectuate de armata rusă asupra țintelor civile.

Citeste si: Un barman din Spania a fost bătut cu bestialitate de trei ruși, după ce acesta le-a spus: „Sunt ucrainean, Slavă Ucrainei”

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a menționat demersurile complexe întreprinse de țara noastră în sprijinul Ucrainei, în plan politic, logistic și umanitar. Președintele României a subliniat că la eforturile consistente în sprijinul Ucrainei se adaugă și cele privind facilitarea fluxului a peste 770.000 de cetățeni ucraineni de la frontieră și găzduirea refugiaților pe teritoriul țării noastre.

Președintele României a evidențiat, de asemenea, impactul amplu al actualei crize asupra situației de securitate pe Flancul Estic al Alianței, în special la Marea Neagră, și a subliniat importanța implementării rapide a deciziilor Summitului extraordinar al NATO din 24 martie 2022, în special crearea accelerată a Grupului de Luptă în România, ca prim pas în direcția echilibrării și a consolidării prezenței NATO pe Flancul Estic, pe termen lung.

Citeste si: Rușii au ocupat un sat din apropierea Kievului și au scris pe gardurile unor case mesajul: „Pașnic. Verificat”. Ce înseamnă, de fapt, aceste inscripții

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a reiterat faptul că actuala situație gravă de securitate demonstrează, o dată în plus, necesitatea consolidării, de o manieră coerentă și unitară, a posturii de descurajare și apărare a NATO în regiune și a evocat deciziile privind transformarea și adaptarea pe termen lung a Alianței care trebuie să fie adoptate la Summitul NATO de la Madrid, din luna iunie”, se mai arată în comunicatul de presă. Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.