Entertainment

Ce face microcipul pe care George Buhnici și l-a implantat în mână: „Am o capsulă de dimensiunea unui bob de grâu între două degete de la mână”In articol:


Buhnici a ales în urmă cu aproape cinci ani să înlocuiască mai multe dispozitive din viața de zi cu zi cu un cip, așa cum, spunea el la vremea respectivă într-o postare pe buhnici.ro,

va fi moda în anii care vor urma. Implantarea cipurilor în corp ar putea deveni un lucru la ordinea zilei în viitor, dacă este să ne uităm la cea mai nouă găselniță a suedezilor de la DSruptive Subdermals, compania care testează în prezent utilizarea certificatelor COVID-19 cu ajutorul unor astfel de implanturi.

George Buhnici: „Dau informațiile mele partenerilor sau prietenilor în timp ce îi las <<gură cască>>.”

Georghe Buhnici

[Sursa foto: Facebook: Georghe Buhnici]

Buhnici a povestit pe blogul său, buhnici.ro, despre beneficiile pe care le aduce „pilula-minune”. De fapt, nu este vorba despre un singur cip, ci despre o capsulă din sticlă cu trei cipuri, cu tehnologii diferite, care iau locul cartelelor magnetice și cipurilor NFC, identice cu cele folosite la plata „contactless” (fără contact) cu telefonul.

„Spuneam că e de dimensiunea unui bob de grâu și îți poți cumpăra unul de pe internet.

Nu fac reclamă acestei firme, dar există momentan puțini furnizori de implantabile. Acesta vine într-un plic și apoi îl poți implanta la un dermatolog, chirurg, o asistentă medicală sau chiar un specialist în tatuaje. Sau nu trebuie să o faci deloc. Nu câștigi și nu pierzi nimic”, a scris Buhnici la câteva luni după ce și-a luat noua „jucărie”.

Cu un astfel de dispozitiv foarte discret și mereu la purtător, George Buhnici spune că parolele și cheile pierdute vor deveni istorie.

Citeste si: Lucian Viziru, internat de urgență în spital! Este suspect de infarct- bzi.ro

„Momentan am pe el cartea de vizită electronică. Telefoanele cu NFC îl citesc in 3 secunde și dau astfel informațiile mele partenerilor sau prietenilor în timp ce îi las “gură cască”. E un efect fain dar nu asta mă interesează cel mai mult.

O să îl testez în curând cu yale și alte tipuri de încuietori pentru uși, calculator, eventual cu sistemul de legitimații de la muncă și parcarea plătită din centru unde acum folosesc cartele de plastic.”

„Unii oameni își scriu declarații de dragoste și jurăminte pentru persoana iubită pentru că cipul suportă și câteva zeci de cuvinte în format text. Mai poate bloca și debloca telefonul mobil iar informația de pe el este criptată încât să nu poată fi furată. În viitor va putea înlocui cardul bancar, că și el are cip. Nu cred că e soluția perfectă dar e o soluție mai bună decât cheile actuale mult prea ușor de pierdut sau de copiat.”

Citeste si: Ce se întâmplă cu certificatul verde la locul de muncă? Când se va lua decizia finală. Sorin Grindeanu a făcut anunțul

George Buhnici i-a pus la punct pe conspiraționiști: „E greu să le explici oamenilor încăpățânați lucruri noi.”

Radiografie a pilulei cu cipuri din mâna lui Buhnici

[Sursa foto: Facebook: Georghe Buhnici]

Internetul este plin de postări și clipuri cu teorii ale conspirației care condamnă orice metodă de „însemnare” prin tehnologie. Evident, adepții unor astfel de teorii nu au putut sta pe margine când au citit despre isprava lui Georghe Buhnici.

„Și totuși, nu mi-e frică de iad? La fel de mult cum ar trebui să ne fie tuturor pentru că folosim bani lichizi sau carduri bancare, chei la poarta casei ori chei cu cip pentru mașină, telefoane mobile și așa mai departe.”

„E greu să le explici oamenilor încăpățânați lucruri noi. E și mai greu să le deschizi mintea celor care preferă să creadă în frică și să nu cerceteze. Am o vorbă: Maimuței i-a fost cel mai frică de foc până să devină om.”

Citeste si: Elon Musk este „Persoana anului 2021”, titlu acordat de revista Time

Galerie foto 
Urmatorul articol

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.