Entertainment

Câte minute se fierb ouăle de Paște. Care sunt timpii pentru ouă perfecteIn articol:


Câte minute se fierb ouăle de Paște. Gospodinele vor înroși ouăle de Paște în Joia Mare, la data de 21 aprilie 2022. Dacă dorești să obții ouă de nota 10, perfect fierte, urmează următoarele sfaturi!

Însă, mai întâi îți prezentăm cum să alegi cele mai potrivite ouă pentru sărbătoarea pascală!

Cum alegi cele mai bune ouă pentru Paște

Paștele este considerată cea mai importantă sărbătoare religioasă. Cu prilejul acesteia, creștinii vopsesc și încondeiază ouă, pe care le vor ciocni în ziua Învierii Domnului.

Câte minute se fierb ouăle de Paște. Care sunt timpii pentru ouă perfecte

[Sursa foto: PixaBay]

Dar, înainte de a le fierbe și a le vopsi, primul pas este alegerea ouălor potrivite pentru sărbători.
Astfel, încercați să alegeți numai ouă proaspete de culoare albă. Iar asta pentru că, pe alb, culoarea va prinde mult mai bine, fie că folosiți vopsea din comerț, fie că înroșiți ouăle prin modalitate naturală.

Totodată, nu uita că în cazul în care folosești vopsea din comerț, aceasta e musai să fie adăugată cu o lingură de oțet într-un vas. Oțetul va ajuta la intensificarea culorii. Desigur, cel mai recomandat mod de a înroși ouăle de Paști este cel natural.

Pentru o nuanță aprinsă poți fierbe ouăle în sfeclă roșie și coji de ceapă roșie.

Citeste si: Fiica lui Florin Salam, Betty, și-a făcut prima intervenție estetică: „Aleg să am grijă de mine”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Prognoza meteo ANM, 25 aprilie- 1 mai 2022. Cum va fi vremea de 1 Mai

Cât timp se fierb ouăle de Paște

Cu siguranță multe persoane adoră ouăle moi sau medii, însă, de Paște, ouăle trebuie fierte bine-bine până devin tari. Așadar, ele trebuie lăsate la fiert peste 10 minute. Desigur, trebuie să ții cont și de câte ouă pui în oală. Ca un mic sfat, de la cinci ouă în sus mai trebuie să lași un minut la fiert pentru fiecare ou în plus.

Câte minute se fierb ouăle de Paște. Care sunt timpii pentru ouă perfecte

[Sursa foto: PixaBay]

Iată și o metodă corectă de fierbere a ouălor care te va ajuta în Joia sau Sâmbăta Mare și nu numai!

Citeste si: Prognoza meteo ANM, 22- 25 aprilie 2022. Vremea în minivacanța de Paște 2022. Vezi unde sunt anunțate ploi

Primul pas este să așezi ouăle în oală, iar apoi să le acoperi cu apă. Reține că acestea trebuie să stea doar într-un singur strat. Apoi, pune apa la fiert, iar imediat ce apar bule pe marginea apei și ouăle încep să miște, oprește focul. Acoperă oala și începe să cronometrezi.

Dacă vrei ouă fierte moi, lasă-le în oala acoperită 3 minute. Dacă îți plac ouăle fierte mediu, lasă-le 12 minute. Iar dacă dorești ouă fierte tari, lasă-le până la 15 minute.

Ultimul pas este să scoți ouăle pe un șervețel. Pentru a grăbi răcirea acestora, le poți lăsa ulterior în apă rece cât consideri.

 

Sursă: știrilekanald.roSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.