Entertainment

Cât trebuie să doarmă o persoană de vârstă medie! De câte ore de somn are nevoieUn studiu efectuat pe aproape 500.000 de adulți dezvăluie de câte ore de somn ai nevoie, ca persoană cu vârsta cuprinsă între 38 și 73 de ani. Prea mult sau prea puțin somn poate dăuna organismului, după cum au descoperit specialiștii. 

Conform studiului, idealul de ore de somn ar fi de maximum șapte ore. De asemenea, este foarte important ca intervalul și durata somnului să fie constante, pentru a nu vă confrunta cu probleme de sănătate. Un stil neechilibrat de odihnă poate dăuna pe termen lung și poate chiar să ducă la insomnii.

„Pentru fiecare oră care se îndepărtează de şapte ore, starea de sănătate se înrăutăţeşte.Este foarte clar că procesele care au loc în creierul nostru în timpul somnului sunt foarte importante pentru menţinerea sănătăţii noastre fizice şi mentale”, a declarat Prof. Barbara Sahakian, de la departamentul de psihiatrie al Universităţii Cambridge. (CITEȘTE ȘI: Statul a vândut un teren din București de 14 milioane de euro. Proprietarul vrea să facă un complex de lux, iar prețurile nu vor fi pentru oricine)

De ce avem nevoie de șapte ore de somn? Specialiștii au dezvăluit motivul

Lipsa unui interval adecvat de somn poate duce la un declin cognitiv și poate afecta memoria. De asemenea, poate împiedica organismul să elimine toxinele în mod eficient, după cum arată un alt studiu, din UK Biobank. În cadrul acestuia, au fost incluse aproape 40.000 de persoane cărora le-au fost surprinse datele genetice și imagini ale creierului, care au dus la această concluzie. 

Potrivit analizei, persoanele care dorm șapte ore pe noapte, se descurcă mult mai bine la testele cognitive, în ceea ce privește viteza de procesare, atenția și memoria, dar și rezolvarea problemelor. 

Pe de altă parte, analiza nu a putut demonstra cu exactitate care este legătura concretă dintre tulburările cerebrale și orele de somn. În același timp, s-a observat că prea mult somn duce la perturbarea calității odihnei, fapt care va obosi și mai mult individul. (CITEȘTE ȘI: Gestul incredibil făcut de Primăria din Botoșani. Au baricadat cu pământ și beton o șosea)Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close