Entertainment

Avertizare meteo ANM. Cod galben de ploi și vijelii în România


Astăzi, 24 aprilie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben în România. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, local averse ce vor avea și caracter torențial.

Administrația Națională de Meteorologie a avertizat astăzi că în intervalul 24 aprilie, ora 16 – 25 aprilie, ora 3, va fi cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, vijelii. Zonele vizate sunt: Banat, Crișana, Maramureș și nordul Transilvaniei.

CITEȘTE ȘI: VREMEA SE SCHIMBĂ, DIN NOU, RADICAL! CE TEMPERATURI VOR FI DE PAȘTE

Avertizare ANM – Cod Galben

Seara și la începutul nopții în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în vestul și nordul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (viteze în general de 55…75 km/h), vijelii, descărcări electrice, local averse ce vor avea și caracter torențial. Izolat va fi grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp.

Zonele vizate Sursă foto: ANM

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul Transilvaniei și în Oltenia. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată luni (25 aprilie) mai ales în regiunile din jumătatea nordică a teritoriului.

VEZI ȘI: CUM VA FI VREMEA DE PAȘTE ȘI 1 MAI. ANM ANUNȚĂ TEMPERATURI NEOBIȘNUITESource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close