Sports

Atac terorist în Raliul Dakar? S-a deschis o anchetă pentru „tentativă de asasinat”Francezii nu exclud un atac terorist în Raliul Dakar!

Parchetul naţional antiterorism din Franţa a anunţat deschiderea unei anchete preliminare pentru „tentativă de asasinat în legătură cu o acţiune teroristă”. Operat de urgență, Philippe Boutron, preşedintele clubului de fotbal US Orleans, urmează să revină în Franța.

Legendarul eveniment sportiv a debutat și se va încheia la Jeddah. Pentru a treia oară consecutiv, Raliul Dakar se desfăşoară în Arabia Saudită.

„Tentativă de asasinat” în Raliul Dakar

Parchetul din Franța consideră că am avut parte de o „tentativă de asasinat” în cazul lui Philippe Boutron. Cercetările sunt încredinţate Direcţiei Securităţii Interne (DGSI), după cum a precizat procuratura, într-un comunicat.

Semnele de întrebare au apărut după explozia care a afectat un vehicul ocupat de un echipaj format din cinci francezi.

Conform L’Equipe, un dispozitiv exploziv, care ar fi putut fi o bombă artizanală, a explodat sub scaunul pilotului francez Philippe Boutron, pe 30 decembrie, în timp ce acesta se deplasa cu o maşină de asistenţă către zona unde erau efectuate verificările tehnice.

Explozia, care l-a rănit pe şofer, ar fi produs şi o gaură de mari dimensiuni în podeaua maşinii.

„Pilotul a fost rănit grav la picior şi a trebuit să fie operat. Starea sa este în curs de ameliorare. Maşina sa a fost oprit brutal de o explozie a cărei origine încă este necunoscută. Poliţia saudită s-a deplasat la locul exploziei şi a început o anchetă, neexluzând nicio pistă, inclusiv un act criminal”, a fost comunicatul organizatorilor.
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.