Sports

Andreea Ana a devenit prima luptătoare care câștigă titlul europeanAndreea Beatrice Ana, luptătoarea în vârstă de 21 de ani legitimată la CSA Steaua, a cucerit medalia de aur la Campionatul European de la Budapesta, la categoria 55 de kilograme.

Sportiva care în urmă cu o lună câștiga titlul european la campionatul U23 de la Plovdiv a devenit prima luptătoare din România care a cucerit medalia de aur la nivel de senioare.

Andreea Beatrice Ana a învins-o în finala de la Plovdiv pe Oleksandra Homeneț, luptătoare în vârstă de 18 ani din Ucraina.

Andreea Beatrice Ana a devenit prima luptătoare din România care câștigă titlul european

După 3-0 în a doua repriză, ucraineanca a revenit și a condus cu 5-3. Sportiva noastră a luptat până la capăt și, cu 11 secunde înainte de final, și-a pus adversara cu spatele pe saltea, a primit patru puncte și tabela a arătat 7-5 pentru româncă.

Astfel, Andreea Beatrice Ana a cucerit titlul de campioană europeană și a devenit prima luptătoare română care cucerește aurul la senioare.

După ce și-a învins adversara, Andreea Beatrice Ana a fost ridicată pe umeri de către antrenorul său, Mihai Stroia, care i-a oferit steagul tricolor și au făcut împreună un tur al saltelei.

Alina Vuc a cucerit medalia de bronz

Medalia cucerită de către Andreea Beatrice Ana nu este singura reușită a României. Alina Vuc (28 de ani) a obținut medalia de bronz, la categoria 50 de kilograme.

Românca a învins-o pe Lisa Ersel (Germania), în mai puțin de două minute, cu scorul de 4-0.
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.