Entertainment

Alertă ANM! Meteorologii au emis o nouă avertizare Cod galben de vijelii și grindină


Alertă ANM. Meteorologii au emis o nouă avertizare. A fost lansat un cod galben de vijelii și grindină în mai multe județe din țară, pentru următoarele ore.

Meteorologii au emis un nou cod galben de vântul puternic, vijelii și grindină pentru următoarele ore, fiind vizate mai multe județe din țară. Potrivit acestora, fenomenele meteorologice se vor manifesta în Oltenia, nordul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local la munte.

Atenționare meteorologică – Cod Galben

Interval de valabilitate: 3 iunie, ora 12 – 3 iunie, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat în Oltenia, nordul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijeliiși grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi sâmbătă (4 iunie) în vest, centru, nord, la deal și la munte, iar duminică (5 iunie) și în restul țării.

Citește și METEOROLOGII ACCUWEATHER ANUNȚĂ O VARĂ CUM N-A MAI FOST ÎN ROMÂNIA. CE TEMPERATURI VOR FI ÎN IUNIE ȘI IULIE 2022, ÎN BUCUREȘTI

Alertă ANM pentru următoarele ore – 3 iunie 2022. Sursă: meteoromania.ro

Cum va fi vremea în Municipiul București

De asemenea, a fost emisă și prognoza specială pentru Municipiul București, pentru perioada 3 iunie, ora 12:00 – 3 iunie, ora 21:00.

Vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul valorii de 31 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Vezi și FENOMENE METEO NEOBIȘNUITE ÎN ROMÂNIA, VARA ACEASTA. ANUNȚUL FĂCUT DE ANM

Cum va fi vremea până la finalul lunii iunie 2022

Săptămâna 06.06.2022 – 13.06.2022

Temperatura aerului: Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații: Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, centrale și nordice.

Săptămâna 13.06.2022 – 20.06.2022

Temperatura aerului: Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile vestice și local în cele sudice.

Cantitățile de precipitații: Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Săptămâna 20.06.2022 – 27.06.2022

Temperatura aerului: Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații: Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi în general deficitar.

Săptămâna 27.06.2022 – 04.07.2022

Temperatura aerului: Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Cantitățile de precipitații: Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Sursă foto: Colaj Pixabay, captură meteoromania.roSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close