Entertainment

A murit George Shapiro, producătorul și managerul lui Jerry SeinfeldUn gigant al Hollywoodului, renumitul manager de talente s-a stins din viață la 91 de ani.


Vestea a fost data de publcația „Hollywood Reporter“, care a notat că George Shapiro a murit din cauze natural, la reședința sa din Beverly Hills, la 8 zile după ce a împlinit venerabila vârstă de 91 de ani.


 


George Shapiru a fost printre cei mai de succes manageri din showbizul din Statele Unite, el avându-i în portofoliul său pe comedianții Jerry Seinfeld, Carl Reiner și Andy Kaufman. De altfel, sitcom-ul „Seinfeld“, pentru care a lucrat ca producător, a fost și cel mai de succes proiect al său, fanii continuând să-l revadă iar și iar, la ani buni de la terminarea filmărilor.


 

Născut în 1931 în Bronx, New York, într-o familie de evrei, și și-a cunoscut viitorul partener, pe Howard West, în clasa a III-a. Și avea doar 12 ani când mătușa lui, Estelle Lebost, se căsătorea cu Carl Reiner – care devenea, astfel, unchiul lui și, mult mai târziu, și clientul său.


 


După ce a absolvit New York University, s-a angajat la compania William Morris Agency și una dintre primele sale task-uri, ca agent, a fost să-l însoțească pe Elvis Presley la emisiunile lui Ed Sullivan. Așa a luat contact cu lumea televiziunii și cu cele mai de success formate de comedie, devenind la rândul său manager personal, după ce a părăsit compania.


 


El a ajuns să lucreze cu Dick Van Dyke, Mary Tyler Moore, Carol Channing, apoi cu Jerry Seinfeld, Jim Carrey și Danny DeVito.


 


Era căsătorit cu Melody, care i-a dăruit trei copii: pe Danny, Carrie și Stefanie.


 


La momentul decesului, George Shapiro avea o avere de 50 de milioane de dolari.


 


FOTO: Profimedia
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close