Entertainment

6 ani de la moartea lui Muhammad AliIn articol:


Muhammad Ali a fost un boxer profesionist și activist social american. A fost primul luptător sportiv care a câștigat campionatul mondial la categoria grea în trei circumstanțe diferite, păstrând acest titlu mult timp după aceea.

6 ani de la moartea lui Muhammad Ali

Cassius Marcellus Clay Jr., primul său nume, s-a născut pe 17 ianuarie 1942, în Kentucky, SUA. A crescut în sudul Americii și s-a apucat de box la vârsta de 12 ani, sub tutele unui polițist din Louisville, Joe Martin.

În 1956 a participat la turneul “Mănuși de Aur” pentru începători din clasa grea-ușoară. Trei ani mai târziu, a câștigat Turneul Național al Campionilor cu Mănușile de Aur, precum și titlul național al Uniunii Atletice Amatori pentru divizia de categoria grea ușoară.

A câștigat un loc în echipa olimpică de box a Statelor Unite ale Americii la Roma. Abilitățile și seriozitatea cu care aborda ringul, l-au făcut pe Clay să iasă în evidență în fața persoanelor influente. Pe lângă asta, a încercat să ridice interesul publicului și fanilor săi rostind poezii și citate care ating sufletul oamenilor. Sportivul devenise cunoscut pentru viteza de reacție și jocul de picioare fantastic.

6 ani de la moartea lui Muhammad Ali. Cine a fost marele campion.

[Sursa foto: https://www.instagram.com/muhammadali/]

După victoria olimpică, Muhammad Ali a fost numit erou american și devine profesionist cu sprijinul Grupului de Sponsorizare Louisville.

Muhammad Ali a fost o persoană foarte vocală și a stârnit complexe cu opiniile sale legate de războiul din Vietnam. În 1967, a refuzat să servească în armată, pe motiv că era un păstor musulman practicant, cu convingeri religioase. Puțin timp după, a fost arestat din cauza înfăptuirii unei infracțiuni, fiindu-i luat titlul mondial și licența de box.

Departamentul de Justiție al SUA a deschis un dosar penal împotriva boxerului, în care a și fost găsit vinovat de încălcarea legilor Serviciului selectiv și condamnat la cinci ani de închisoare în iunie 1967, dar a rămas liber. În urma acestor evenimente, Ali a ratat trei ani din cariera sa sportivă.

Citeste si: Eronim Arădoaie este românul care se antrenează în sala în care Muhammad Ali s-a pregătit pentru cea mai mare luptă din istorie: „În iulie voi lupta pentru centura WBC”| EXCLUSIV

Ali a avut un record în carieră de 56 de victorii, cinci înfrângeri și 37 de KO înainte de a se retrage din box în 1981, la vârsta de 39 de ani.

Citeste si: Shakira și Gerard Pique s-au despărțit după 12 ani! Ce s-a întâmplat- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Muhammad Ali a murit pe 6 iunie 2016, la un spital din Arizona, la vârsta de 74 de ani. A fost internat pentru o infecție respiratorie, iar medicii nu îi dădeau nicio șansă de supraviețuire. Anunțul decesului a fost făcut de un purtător de cuvânt al familiei, după speculații ale presei apărute în spațiul public.

„În biroul meu personal, am o pereche din mănușile sale la vedere, chiar sub o fotografie iconică cu el: tânărul campion, în vârstă de doar 22 de ani, urlând ca un leu deasupra lui Sonny Liston. Eram prea tânăr pentru a înțelege cine era el. Pe atunci încă se numea Cassius Clay, obținuse deja medalia de aur la Olimpiadă, dar nu pornise încă în călătoria spirituală care urma să îl facă să adopte religia musulmană, să îl exileze chiar când era pe culmile succesului și să pregătească scena pentru reîntoarcea lui la măreție cu un nume familiar atât în ghettourile din Asia de Sud-Est și satele din Africa ca și pentru mulțimile care îl aclamau la Madison Square Garden”, a transmis Barack Obama după aflarea deceselui.

Citate celebre Muhammad Ali

“Zboară ca un fluture și înțeapă ca o albină. Mâinile lui nu pot lovi ceea ce ochii nu văd.”

“Cassius Clay is a slave name. Nu eu l-am ales și nu l-am dorit. Eu sunt Muhammad Ali. Este un nume liber și insist ca lumea să îl folosească când vorbesc cu mine sau despre mine.”

“Am urât fiecare minut al antrenamentelor, dar mi-am spus «Nu renunța! Suferă acum și trăiește restul vieții tale ca un campion».”

“Un om care vede lumea la 50 de ani așa cum o făcea la 20 a trăit degeaba 30 de ani din viața lui.”

“Dacă visul tău este să mă bați, mai bine te trezești și îmi ceri scuze.”

“Este greu să rămâi umil când ești așa mare ca mine.”

Citeste si: 6 recorduri mondiale ale lui Bruce Lee

“Va mai exista vreodată un pugilist care să scrie poezii, să prezică rundele, să bată pe toată lumea, să facă lumea să râdă, să facă lumea să plângă și să fie așa înalt și extra frumos ca mine?”

“Am șocat lumea! Am doar 22 de ani. Sunt cel mai mare.”

“Este doar un job. Iarba crește, păsările zboară, valurile ating nisipul, iar eu bat oameni.”

“Trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima pentru că într-o zi vei avea dreptate.”

“Sunt atât de rapid încât noaptea trecută am apăsat pe întrerupătorul de lumină și am ajuns în pat înainte ca în cameră să fie întuneric.”

“Eu glumesc prin a spune adevărul. Este cea mai amuzantă glumă din lume.”

“Cine nu are curajul să riște nu va reuși nimic în viață.”

“Lipsa încrederii îi face pe oameni să se teamă de noi provocări. Eu cred în mine.”

sursă: gsp.ro
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close